4. festival slastica – Slatki gušti

Slatki gušti vizual 2

S prvim danima proljeća, od 8. do 16. travnja, najljepši zagrebački park Zrinjevac postat će novi dom najpoznatijih zagrebačkih slastičarnica. Čokoladna torta, samoborske kremšnite, šareni sladoledi ili cheesecake u kombinaciji sa slatkim roseom ili muškatom odvest će vas na putovanje osjetila koje će trajati devet dana.

U prvim danima festivala, bendovi Ljetno kino i The Frajle će vas rasplesati, a s Podravkom će napraviti 650 kg tešku tortu. Slatka šetnica okupit će najbolje izlagače pa ćete moći uživati u raznovrsnoj ponudi slastičarnice Vincek, Amelie, Cukeraj, Le kolač, Torte i to, Manaske, Aida, Sora i Lokum. Cyber funk caffe i Jaffa su tu da vas osvježe svojim prirodnim sokovima i smoothie napitcima, a za ljubitelje vrhunskih vina dolaze vinarije Dornberg, Vinolicious, Sora i Kupilek te voćne i čokoladne rakije Al Kaprone.

Pripremljen je šaroliki program koji će posjetitelje izazvati da ih posjete baš svaki dan.

U srijedu, 8. travnja otvorenje je festivala. Kako bi organizatori osigurali sreću i smijeh u narednih godinu dana, ispred zrinjevačkog paviljona, uz podršku poznatih lica, razbijat će sladoled pinjatu napunjenu poklonima za posjetitelje. Organizirat će ‘Tortoboj’ i birati najbolju slasticu festivala u sklopu humanitarne akcije, a navečer građane časte nastupom benda Ljetno kino.

U četvrtak, 9. travnja, u paviljonu će ugostiti Pepermint klub. Iskusni DJ Robert  Mareković i band Johnny & his Rockin’ Tunes rasturit će plesni podij te vas natjerati da zaplešete uz poznatu školu swinga Back to swing i pripremite se za njihov Dolce Vita festival u Rovinju.  Sjećate li se one torte s početka priče?

E pa rezervirajte u svojem kalendaru petak, 10. travnja, jer se očekuje da se tad pridružite na Zrinjevcu i degustirate Podravkinu tortu tešku 650 kg! Simbolične donacije namijenjene su za kupnju opreme za Ugostiteljsku školu u Zagrebu, a posjetitelje će zabavljati vesele The Frajle. Subotnju i nedjeljnu špicu zamijenit ćete Zrinjevcem jer šetnica slastica vikendom se ne propušta. Zahvaljujući Centru za kulturu prehrane, s Korčule stiže slastičarnica Cakeboxi sa sobom donosi korčulanske i južnoafričke slastice. Cilj Slatkih gušta je razveseliti i zabaviti, ali i nešto vas naučiti. Zato u suradnji s poznatim blogericama i slastičarima pripremaju edukativne radionice na kojima će se za svakoga naći  ponešto. Zasukat ćete rukave zajedno s kuharima i nakon devet dana peći najfinije kolače u kvartu. A glazba? Neizostavni dio su jazz, pop i soul večeri.

slatki gušti