4. Međunarodni sajam turizma Place2go

U ljudskom životu rekli bismo: ‘krenuo je u vrtić’, a u vijeku jednog sajma, 4. godina znači da je projekt ‘stao na noge’, da ga je publika prepoznala i da su izlagači prve tri godine bili zadovoljni, a institucije dale svesrdnu podršku.

Tijekom tri protekla sajma Place2go je ukupno posjetilo više od 40 tisuća posjetitelja, a do sada je publici svoju ponudu predstavilo preko 450 izlagača. Ove godine Place2go održava se od 13. do 15. ožujka u zagrebačkom Boćarskom domu i zaljubljenicima u putovanja priprema brojna iznenađenja i uzbudljiva događanja.

‘Ono što je značajno za ovaj ‘mali i simpatični’ sajam je da raste, i to ne samo kvantitetom, već i kvalitetom. Vidljivo je to prije svega u činjenici da su ga prepoznale zemlje koje svoje turističke potencijale još do sada nisu prezentirale hrvatskom tržištu, a za prvi put upravo su odabrale Place2go. Tako će se ove godine po prvi puta predstaviti grad Bruxelles i egzotična Namibija, a od nama već dobro znanih, ali i dalje atraktivnih izlagača, tu su i zemlje poput Tajlanda, Indije, Malezije, Tunisa, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Turske, Bugarske… Nemojmo zaboraviti ni nama bliske destinacije poput  Slovenije, Srbije, Austrije, Mađarske i naravno, mnogobrojne hrvatske izlagače,’ izjavila je Damjana Domanovac, direktorica sajma Place2go.

Novost je ove godine da će sudionici sajma u poslovnom dijelu, koji će se održati u petak od 10 do 14 sati, moći pozvati sve svoje poslovne partnere i dogovoriti nove poslove jer će tada sajam biti zatvoren za posjetitelje.
Kao i prošlih godina i ove ćete moći uživati u delicijama s raznih strana svijeta u Gastro ulici. Tako ćete moći probati omiljene Putinove ruske specijalitete, pravi iranski čaj, indijski nan, wok iz Matijine radionice, japanski sushi, pa čak i bavarske kobasice, a oni koji ne vole eksperimentirati uživat će u domaćim okusima Istre, Like i kontinentalne kuhinje. Na Place2go marketu moći ćete kupiti poneki suvenir u obliku začina, voća i povrća, domaćih proizvoda ili neke maštovite rukotvorine.

Posjetitelji će, kao i prijašnjih godina, imati priliku skupljati žigove izlagača te time sudjelovati u nagradnoj igri Place2go putovnica. Nagrade će i ove godine biti bogate, a izdvajamo putovanje u Pariz za dvije osobe, pet noćenja u Las Vegasu, četiri povratne aviokarte za Dubai, dvije za Istanbul, te putovanja u London, Beograd, Mađarsku. Kakav bi to bio sajam turizma bez putopisaca koji su i za ovogodišnji sajam pripremili zanimljiva predavanja, a više o svemu potražite na www.place2go.hr

Radno vrijeme sajma
Glavna dvorana:
Petak 13.3.
10 – 14 sati – B2B ulaz samo sa akreditacijama i pozivnicama
14 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan
Subota i nedjelja 14. i 15.3.
10 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan
Dvorana Balon:
Petak – nedjelja 10-20 sati, ulaz besplatan