4. Pink Day festival ružičastih vina

4. Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina održat će se 19. ožujka u prostoru Muzeja Mimara, a uključujući ‘festival u festivalu’ Green in Pink – sve zajedno će okupiti oko stotinu najboljih proizvođača ružičastih vina, pjenušaca i ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Hrvatske i inozemstva.

Pripremljena su brojna iznenađenja, edukativne radionice, susreti s vinarima i maslinarima. Konferenciju je vodila Ljiljana Vinković, a o festivalu, novostima i humanitarnoj akciji govorile su Sanja Muzaferija, osnivačica i predsjednica udruge WOW i direktorica festivala Pink Day, Renata Gubić, članica Upravnog odbora Humanitarne organizacije Dora, Lada Ratković-Bukovčan, ravnateljica Muzeja Mimara i Andrejka Gažovič, organizatorica festivala Pink Day Slovenija.

Predstavljene su brojne novosti i poslovne poput suradnje zanimljive internacionalne radionice vina i maslinova ulja. Najveća novost svakako je – iskorak Pink Daya Zagreb izvan granica Hravtske – tj. Pink Day Slovenija koji će se održati 7. travnja u Narodnom Domu u Mariboru.

Festival već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Ove godine, WOW okuplja jake ženske snage u humanitarnom druženju Pink Tuesday. Organizaciju je preuzela humanitarna organizacija Dora – čija je članica Upravnog odbora, Renata Gubić, ujedno aktivna članica udruge WOW, a pridružile su se i članice Lions Kluba Zrinjevac i organizacije poslovnih žena Zonta klub Zagreb.

Tako se u večernjim satima u prostoru vidikovca Zagreb 360° (Zagreb Eye), održao Pink Tuesday, a humanitarna organizacija Dora je kroz program ‘Budi primjer’ odabrala studenticu Ivanu Paladin s izvrsnim akademskim uspjehom – za koju je prikupljeno 13.648 kuna, što znači da će joj biti pokriveno 12 mjesečnih stipendija po 1000 kuna i još joj ostaje 1648 kuna za kraće vinsko studijsko putovanje u organizaciji WOW. Program je vodila WOW-ica Ljiljana Vinković, a nastupom su ga uveličale sopranistica Antonela Malis te harfistica i solistica Marija Mlinar.

WOW / Foto: Julio Frangen