5. Festival čokolade: Radovljica (SLO)

Najveći čokoladni događaj u Sloveniji!

Festival je trajao tri dana, od 15. do 17. travnja. Svake godine Radovljica je domaćin čokoladama iz inozemstva i brojnim slovenskim restoranima i slastičarnicama koje predstavljaju svoje čokolade i jela od čokolade.

radovljica_05

radovljica_03

 

radovljica_01Festival čokolade je jedinstveno mjesto koje predstavlja sve slovenske proizvođače  čokolade.

Specijalnost predstavljaju festivalske degustacije koje se odvijaju kroz degustacijske kupone i raznolik društveni program.

Posjetitelji na blagajni kupe paket od četiri kupona za 2€. Čokolade i čokoladne proizvode mogli su  se kupiti  i u gotovini te ponijeti sa sobom kod većine izlagača.

Atrakcija je bila najveca čokolada na svijetu. Slastičarnica Cukerček izradila je gigantsku čokoladu koja teži čak 1450 kilograma i time je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća čokolada na svijetu.

radovljica_02

Društvo Rdeči noski (Crveni nosovi) – klaunovi doktori su  festivalu dodali humanitarnu notu. Posjetitelji su mogli pomoći misiji Crvene nosova i sudjelovati u nagradnim igrama – s dva degustacijska kupona sudjelovali su u izvlačenju. Svi prihodi prikupljenih kupona će se isplatiti društvu Crvenih nosova.

radovljica_12

Posjetitelje su oduševljavale i kulinarske radionice na Linhartovom trgu uz mirise i okuse, poput piva od čokolade.

radovljica_22

Tekst i fotografije : Rene Karaman