5. Festival lošinjskih balkona

Već petu godinu za redom, u organizaciji Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, održat će se jedna od atraktivnijih manifestacija sezone 5. Festival lošinjskih balkona.

Od 19. do 20. kolovoza, s početkom u 20 sati, na festivalu specifičnom po mjestu održavanja glazbenih izvedbi nastupati će glazbenici sa lošinjskih balkona iznad obale Priko, u samom centru Malog Lošinja. S obzirom da su lošinjski balkoni u prošlosti bili centar događanja, a ovom se manifestacijom vraćamo u prošlost i nekadašnje značenje balkona u mediteranskom načinu životu građana, upravo će na balkonima kapetanskih lošinjskih kuća nastupiti brojni glazbenici sa izvedbama najljepših hrvatskih i stranih evergreena.

Ove godine program će biti u znaku popularnih svjetskih arija u izvođenju sopranistice Antonele Malis i tenora Jose Butorca uz klavirsku pratnju Matea Žmaka. Uz predivne vokalne mogućnosti, odličnu interpretaciju i interakciju s publikom, priuštit će koncert za pamćenje. U nastavku večeri, uživajte u zvucima akustične gitare kroz interpretacije starih evergreena lošinjskih glazbenika Trio Lavanda, Cheap Sunglasses, duo Med & Sol i duo DaVinci.

Prošećite lošinjskom rivom, zastanite, podignite pogled i uživajte u zvucima 5. Festivala lošinjskih balkona koji dolaze s balkona otoka vitalnosti.

M. L.