5. KotloVINA show Jastrebarsko

Na jaskanskom Sajmištu, u organizaciji TZG Jastrebarskog održano je peto po redu natjecanje u pripremanju kotlovine, pod nazivom ‘KotloVINA Show’.

Ministri Zmajlović i Hajdaš Dončić, Nadica ŽužakMINPO, gradonačenik Jastrebarskog Zvonimir Novosel sa zamjenicima  te direktorica TZ Ivana Herceg (Kopiraj)Natjecatelji su bili raspoređeni u dvije kategorije: slobodna kategorija u kojoj su sudjelovale 23 natjecateljske ekipe i kategorija Dobrovoljnih vatrogasnih društava u kojoj je sudjelovalo 9 DVD-ova s područja Zagrebačke županije.

Posebna čast ove godine je bila ugostiti i ‘ministarske pregače’ u sastavu: ministar zaštite okoliša i prirode, Mihael Zmajlović, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš Dončić i Nadica Žužak iz Ministarstva poduzetništva i obrta, koji su u ‘Ministarskom kotlu’ spravili vrlo primamljivu, ukusnu kotlovinu koju su svi željeli kušati te su osvojili šesto mjesto.

Stručni žiri u sastavu: predsjednik žirija Robert Slezak, poznati chef, Branko Uvodić, voditelj emisije ‘Lijepom našom’, Rene Karaman, urednik časopisa Menu za gastronomiju i turizam te Goran Vuljar, predstavnik glavnog sponzora Limarije Sebastijan te Silvano Gospodarić s Narodnog radija; isprobao je kotlovinu svake ekipe i donio sljedeće rezultate:

članovi žirija R.Karaman, G.Vuljar, R.Slezak, B.Uvodić i S.Gospodarić da direktoricom TZ IVanom Herceg (Kopiraj)Prvo mjesto u slobodnoj kategoriji osvojila je ekipa ‘Prigorski bećari’ koji su najbolju kotlovinu, popratili i odličnom svirkom, dok je u kategoriji DVD-a, najbolju kotlovinu pripravila ekipa DVD-a Jastrebarsko. Drugo mjesto u slobodnoj kategoriji osvojila je ekipa poznatog ‘Princess centra’, a u vatrogasnoj konkurenciji DVD Hrašće. Treće mjesto u slobodnoj kategoriji je osvojio jaskanski ugostitelj Pepperoni/Kalimero, dok je u vatrogasnoj konkurenciji treće mjesto osvojila ekipa DVD-a Cvetković.

Svih šest ekipa nagrađeno je bogatim nagradama sponzora – Limarije Sebastijan d.o.o. Rekordne 32 prijavljene ekipe, uvaženi gosti kuhari, brojni posjetitelji i navijači te odlična atmosfera na jaskanskom Sajmištu obilježili su ovogodišnji, najbolji do sada ‘KotloVINA show’.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.