61. Svjetsko ribolovno prvenstvo u Međimurju

Međimurje će od 8. do 14. rujna biti domaćin 61. Svjetskog ribolovnog prvenstva u ribolovu udicom na plovak.

Na natjecanju koje će biti održano na odvodnom kanalu Hidroelektrane Donja Dubrava, između Svete Marije i Donje Dubrave, sudjelovat će preko 300 natjecatelja iz više od 40 država sa svih kontinenata.

Svjetsko prvenstvo okupit će najbolje svjetske ribolovce u sportu koji okuplja veliki broj zaljubljenika u ribolov.

Očekuje se da će u dane prvenstva taj dio Hrvatske ostvariti 20.000 noćenja. Hrvatska je dobila domaćinstvo prvenstva u konkurenciji Portugala, Francuske i Poljske, ne samo zbog velikog broja registriranih ribolovaca, kojih ima kao i nogometaša, već i zbog ispunjenja svih kandidacijskih uvjeta, prije svega organizacije te smještaja natjecatelja i posjetitelja.

Direktor hrvatske reprezentacije i predsjednik Međimurskog ribolovnog saveza Zoran Pfeifer kazao je kako je sve spremno za početak prvenstva.

‘Popunili smo sve smještajne kapcitete u sjevernom dijelu Hrvatske za drugi tjedan u rujnu’, naglasio je i dodao kako su organizaciju prvenstva poduprle jedinice lokalne samouprave jer je ovo odlična šansa za promociju naše zemlje, ali i njezinih turističkih potencijala, što posebno vrijedi za kontinent. Smatra kako je prvenstvo ujedno i prilika za daljnju popularizaciju ribolova koji u posljednje vrijeme u Hrvatskoj, ali i svijetu doživljava svoj boom. Ribolov udicom na plovak jedan je od najraširenijih načina ribolova koji u svijetu prvilači veliki broj ribiča na stajaćim i tekućim vodama.

Pokrovitelj Svjetskog prvenstva je predsjednik Ivo Josipović. Svjetsko prvenstvo bit će otvoreno u Prelogu 11. rujna.

P. R.