7. KotloVINA show Jastrebarsko

Na jaskanskom Sajmištu, u organizaciji TZG Jastrebarskog, održano je sedmo po redu natjecanje u pripremanju kotlovine, pod nazivom ‘KotloVINA Show’.

Na ovogodišnjem natjecanju okupio se rekordan broj ekipa i u slobodnoj i u vatrogasnoj konkurenciji, njih četrdesetak. Pred prepunim sajmištem natjecatelji su pokazali vrhunsko znanje kuhanja kotlovine, a na brojnim kotlovima bilo je i inovativnih gastronomskih rješenja. Pred stručnim žirijem kojeg su činili Robert Ripli – Gastronomadi, Rene Karaman – Menu hr., Martin Đureković – Limarija Sebastijan, Martina Lukić – TZGJ i Boris Lukšić – predsjednik Uprave Lidl Hrvatska, koji je ujedno bio i generalni sponzor natjecanja, najviše su u vatrogasnoj konkurenciji pokazali vatrogasci DVD Čeglje, koji su po drugi puta odnijeli ovu titulu ispred drugoplasiranih DVD Horvati i treće plasiranog DVD Domagović, dok je DVD Petrovina dobila nagradu za najbolji ukupni nastup u vatrogasnoj konkurenciji.

7. KotloVINA show Jastrebarsk-drugoplasiraniNajveća se i najnapetija borba vodila u otvorenoj konkurenciji u kojoj su po drugi puta nakon 2011. godine pobjedu odnijele Vinske kraljice Zagrebačke županije ispred ekipe Udruženja obrtnika Jastrebarsko i treć plasirane ekipe Z.E.T.I. Najveselijom ekipom proglašena je ekipa Bubby i prijatelji iz Karlovca, za posebnu razinu nastupa nagradu je dobio Sanjkaški klub Plešivica 1907, koji je svoju kotlovinu umjesto vodom zalijevao snijegom, a za ukupnu razinu nastupa nagradu je dobila najmlađa i najsimpatičnija ekipa Dvorska vina Šoškić.

Natjecanje je upotpunio i veseo nastup ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića sa svojim suradnicima, dok su za susjednim kotlom Gastronomadi kuhali izvan konkurencije za generalnog sponzora Lidl Hrvatska.

‘Sjećam se prije sedam godina kada smo krenuli sa samo šest ekipa, a ovo u što se pretvorio KotloVina Show doista nisam mogao niti naslutiti. Ovo je pravi show’, rekao je ministar Zmajlović.

‘Ovo se ne može nigdje vidjeti samo u Jaski. Toliko zabave, svirke, pjesme, druženja i zadovoljstva na jednom mjestu mogu proizvesti samo ljudi koji vole kuhati, pojesti i popiti. KotloVina Show je odavno prerastao granice Jaske i već se veselim nacionalnom prvenstvu koje ćemo organizirati iduće godine’, sa zadovoljstvom je konstatirao gradonačelnik Jaske, Zvonimir Novosel.

I. H.