9. Zagreb Vino.com u Esplanadi

Deveti zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva Vino.com održat će se  28 i 29. studenoga u zagrebačkom hotelu Esplanade. Festival će biti otvoren 28. studenoga (petak) u 12 sati, a oba dana, 29 i 30. studenog (petak i subota), otvoren je od 12 do 20 sati, najavljeno je na press konferenciji koju je vodio osnivač i direktor Ivan Dropuljić.

Ivan DropuljićPosebni gosti festivala bit će grupa inozemnih i domaćih novinara koji će prije toga upoznavati Brač, Hvar, Imotski i njihovu enogastro ponudu. Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, bit će to i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.

Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2, okupit će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika. Zanimljive i uzbudljive i ove godine bit će enogastronomske radionice koje će pridonijeti promociji turizma, vina i gastronomije.

Očekuje se velik odaziv građana Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara te drugih poklonika vina i jela.

Više informacija o izlagačima i radionicama na www.vino.com.hr