Agencija Istrialux organizira promociju istarskih delicija i sadržaja u poznatom minhenskom restoranu

Istrijani donose posebnu atrakciju tijekom ožujka u poznatom minhenskom restoranu Die Neuen Bürgerstuben vlasnika istarskih korijena Marina Vižentina. Naime, delegacija iz Istre u sastavu Igor Macan, Danijela Kvaranta Macan, Matea Stanić, Antonela Vitasović, suradnici mlade agencije Istrialux iz Svetvinčenta predstavit će djelić Istre u Minhenu. Bit će u delegaciji i predstavnici Tematskog parka St. Michael, vlasnici Silvija i Veseljko Otočan koji će predstaviti sada već poznatu priču srednjovjekovnih atrakcija iz Svetvinčenta.

Bit će to intenzivna i mirisna ponuda lokalnog restorana koji će za tjedan Istarske kuhinje, koji će trajati devet dana, svim posjetiteljima ponuditi nešto posebno i drugačije na meniju.

No, nije to samo predstavljanje gastronimije Istre. U subotu, 4. ožujka na „meniju“ je i istarska tradicija, druženje s privremenim domaćinima – delegacijom iz Istre, glazbeni nastup klape Škerac iz Medulina te predstavljanje nekih istarskih proizvoda na njemačkom tržištu. Uz pršut i suhomesnate proizvode, sir, maslinova ulja, domaće istarske slastice i vino.

Pored istarske gastronomije i proizvoda, klapske glazbe, tijekom subotnjeg predstavljanja organizirana je i tombola koje najsretniju obitelj dovodi u Istru na godišnji odmor u jednu od vila koje zastupaju u Istrialuxu.

„Naša je ideja da povezanost i umreženost svih turstičkih ponuda i sadržaja čini Istru izazovnom i poželjnom. Cilj nam je ugoditi gostima i omogućiti da zajedno istražimo i uživamo sve potencijale koji trenutno u Istri postoje. Tu se slaže red gastronomije, outdoor turizma, kulture i tradicije, smještaja kojeg sada u privatnim aranžmanima ima i kvalitetom su na razini europskih destinacija, uslugom i ispunjavanjem želja gostima želimo potaknuti stvaranje zadovoljstva koji će rezultirati ponovnim vraćanjem u Istru,“ istaknuo je Igor Macan, direktor Istralux agencije iz Svetvinčenta.

Tako će mala delegacija iz Istre tijekom susreta s već postojećim ljubiteljima Istre kreirati i potaknuti one koji Istru ne poznaju da se barem zapitaju da li je žele posjetiti i omogućiti da tijekom istarskih večeri ispitaju što im Istra može ponuditi. Tu će oni biti na raspolaganju tijekom vikenda da omoguće odgovore na sva njihova pitanja.

Karmen Radetikio