Agris predstavio svoju malvaziju i graševinu članicama udruge WoW i drugim vinskim znalcima

Najmlađa hrvatska vinarija Agris predstavila je sinoć u Zagrebu, na druženju koje je organizirala udruga Women on Wine, svoja vina Graševinu i Malvaziju iz berbe 2015., nagrađenu srebrnom diplomom na ovogodišnjoj Vinistri.

U ugodnom ambijentu zagrebačkog vinskog bara Sherry’s Wines & Bites  o počecima Agris vinarije i njezinoj filozofiji okupljenima su govorili Jadranka i Boris Lešić, bračni par zaljubljenika u vino, vlasnici vinarije.

Dvoje ljudi koji gotovo dva desetljeća vole vino i gastronomiju odvažili su se 2015. godine upustiti u avanturu proizvodnje vina autohtonih hrvatskih sorti, čemu valja zahvaliti i odabir upravo malvazije i graševine za prva vina koja su vinificirali.

„Raznolikost vinskih regija, brojne autohtone sorte i tisućljetnu vinogradarsku tradiciju spajamo s vrhunskom tehnologijom u proizvodnji kako bi dobili prirodna vina beskompromisne kvalitete. U godinama koje su pred nama, želimo se razvijati, povećavati ponudu i na jednom mjestu predstaviti čim veći broj autohtonih hrvatskih sorti, koje ćemo vinificirati po tradiciji vinogorja iz kojeg dolaze, i tako na jednom mjestu svijetu pokazati s kakvim sve bogatstvom Hrvatska raspolaže.“, kaže Jadranka Lešić.

dsc_0162

Boris tumači kako su u skladu sa svojim pristupom beskompromisne kvalitete išli i u potragu za najboljim grožđem, pa je tako Agris Graševina s najboljih položaja u kutjevačkom vinogorju, dok je Malvazija proizvedena iz grožđa uzgojenog na poznatom istarskom položaju Santa Lucija.

Agris želi razvijati partnerstva s najboljim hrvatskim vinogradarima, poštivati njihovo iskustvo i trud, održavati najviše standarde kvalitete u preradi i svojim kupcima osigurati proizvod najviše kvalitete. Od toga Agris neće odustati, naglasio je Boris Lešić.

Vizualno rješenje etiketa Agris vina izradio je višestruko nagrađivani slovenski akademski grafičar Leon Zakrajšek, čemu Agris ima zahvaliti prepoznatljivost svojeg vizualnog identiteta, a svojevrsni teaser, pokazivanje vizualnog rješenja za druge vinske sorte, među vinoljupcima je stvorilo veselje u iščekivanju novih Agris vina.

Agris vina su vinificirana kako bi se čim bolje slagala uz hranu, pa ih odlikuju svježina i mineralnost. Prepoznali su to već i neki istaknuti vrhunski hrvatski restorani, koji su Malvaziju i Graševinu uvrstili u svoje vinske karte, poput restorana Kukuriku u Kastvu ili Plavog podruma u Opatiji. Agris vina na Kvarneru distribuira kastavski Vidik, dok su u kontinentalnoj Hrvatskoj dostupna putem MOHOR trgovine i Miva galerije vina.

PR:  Sanja Muzaferija, WOW