Agrolaguna ugostila polaznike EU programa

Najveći istarski proizvođač  vina, maslinovih ulja i sira Agrolaguna, ugostio je polaznike Leonardo da Vinci obrazovnog programa iz Toskane na jednodnevnoj praksi i edukaciji o vinarstvu.
Polaznici su u Istru, gdje će boraviti 22 dana, došli posredstvom partnera projekta Razvojne agencije Brtonigla d.o.o.

U Programu za cjeloživotno učenje EU, koji je najveći program Europske unije u području obrazovanja i koji obuhvaća sve sektore obrazovanja, potiče mobilnost i međunarodnu suradnju, sudjeluje 27 država članica EU, a Republika Hrvatska postala je punopravna sudionica Programa 1. siječnja 2011. godine. Program pokriva razdoblje od 2007. – 2013. godine, a za njegovu provedbu predviđen je proračun od 6.9 milijardi €.

Potprogram Leonardo da Vinci obuhvaća strukovno obrazovanje i osposobljavanje te je osmišljen tako da svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvalifikacija svih sudionika. U sklopu tog programa u Istru je došlo 10 polaznika iz Italije s ciljem upoznavanja karakteristike glavnih sorata vinove loze i organoleptičkih svojstava vina, radova u vinogradu i podrumu i sustava marketinga vina.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.