Andrej Barbieri u cooking showu

2. Hrvatski festival hrane i vina obilovat će ove godine gostovanjima vrhunskih domaćih i stranih chefova koji će kroz tri dana festivala biti zvijezde brojnih cooking showova. U njima će prezentirati sve svoje kulinarsko umijeće, a posjetitelji Festivala moći će promatrati kako nastaju vrhunska kulinarska remek djela, dok će im autori pritom podijeliti i vrijedne savjete.

4. travnja u 12.00 sati jedan takav cooking show održat će i Andrej Barbieri, chef koji je ljubiteljima vrhunske hrane već godinama dobro poznat, a kojeg su nedavno upoznali i gledatelji omiljenog kulinarskog showa, Celebrity MasterChef Hrvatska. Njegovi televizijski nastupi začinjeni su zanimljivim i pomalo oštrim komentarima iza kojih stoji dugogodišnje iskustvo u vrhunskim domaćim i stranim restoranima. Chef Barbieri trenutno radi kao executive chef Hotela & Restauranta Bevanda. Njegov je profesionalni put počeo 1989. godine u talijanskom Torinu, a uzlaznom putanjom se nastavlja do danas, kada Andrej Barbieri impresionira znanjem, kreativnošću i vještinom. U sve to će se moći uvjeriti i posjetitelji 2. Hrvatskog festivala hrane i vina na njegovom cooking show na kojem će pripremati specijalitete Kvarnera.

Petak je dan za sve ljubitelje pjenušca. U 18.00 sati će poznata hrvatska sommeljerka Jelena Šimić Valentić održati radionicu na temu ‘Šampanjac i ostali pjenušavi ljepotani’. Poznata sommeljerka otkriva na što trebate paziti kad birate najpoznatije pjenušavo vino. Na popisu ‘pjenušavih ljepotana’ nalaze se šampanjci Taittinger, Villa Sandi prosecco, Tomac Diplomat te Prosecco Moscato Tenuta St. Ana, istinskim ljubiteljima pjenušavih vinskih kapljica ovaj je popis uistinu intrigantan. Za sudjelovanje na radionici svi zainteresirani trebat će izdvojiti 100 kuna.

Sve navedeno uistinu je samo djelić eno-gastro zanimljivosti koje nudi 2. Hrvatski festival hrane i vina. Osim gastro showova, tu su okrugli stolovi, predstavljanje šarolike ponude domaćih regija, radionice, tečajevi i pregršt izvanredne hrane i najfinijih vina. Festival u svakom smislu riječi!

2. Hrvatski festival hrane i vina održava se u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja.

Opširnije na: www.festivalhraneivina.hr