ARCOTEL Allegra predstavio koktele

U hotelu ARCOTEL Allegra sve svoje goste u jesen su odlučili uvesti novom, elegantnom koktel kartom. Joe’s bar tako postaje mjesto gdje imate priliku uživati u 18 novih koktela, od kojih je većina iz razdoblja prohibicije, doba u kojemu su nastali začeci miješanja pića

Dark ‘n’ Stormy, The Last Word, French 75, El Presidente, Hanky Panky… samo su neka imena s nove koktel karte hotela ARCOTEL Allegra koji svim gostima želi pružiti sasvim drukčije iskustvo ispijanja koktela, dočarati im neke nove i nikad kušane okuse, kao i priče koje stoje iza svakog pojedinog koktela.

Više o ovoj jedinstvenoj ponudi otkriva iskusni barmen Joe’s bara Ivan Mandarić koji je osmislio koktele Sombrero Smash, French Mule i Gentleman’s Choice.

„Nova koktel karta predstavlja pogled u prošlost i povratak u doba početaka prvih koktela. Karta je tematski podijeljena u 3 dijela. Prvi dio predstavlja koktele kakvi su se pripremali u doba početaka miješanja pića, pa ćete tako u njemu pronaći Old Fashioned koktel, kombinaciju baznog alkohola, šećera i bitera. Drugi dio su kokteli iz doba prohibicije u SAD-u, tj. pića Speakeasy barova u kojima se u tom periodu ilegalno posluživao alkohol, te također pića nastala u Francuskoj, Engleskoj i Kubi, gdje su u barovima radili američki barmeni prisiljeni napustiti zemlju radi zabrane točenja alkohola. Treći dio koktel karte rezerviran je za moderne klasike s početka 21. stoljeća, te za orginalne koktele barmena hotela ARCOTEL Allegra“.

ivan-mandaric-i-ljiljana-mikic-generalna-menadzerica-hotela-arcotel-allegra-06

Prezentacije koktela su jednostavne i minimalističke, ali vrlo efektne, te su sastavni dio ukupnog doživljaja, arome i okusa, baš kao što je to bilo davnih godina za vrijeme stvaranja barske scene. Radi se o klasičnim kratkim pićima i dugim koktelima koji su nepravedno zaboravljeni, te su ih u hotelu ARCOTEL Allegra upravo zbog toga pokušali oživjeti, te izvrsnoj ponudi vina, piva i kave u Joe’s baru konačno dodati i ukusne koktele.

„Cilj nam je bio ponuditi Zagrebu neke nove/stare zaboravljene klasike koji su vrijedni pažnje i ponovnog vraćanja na scenu. Naši kokteli nisu dio klasične ponude kakvu možete naći u bilo kojem baru u gradu, već kokteli za uživanje prije, za vrijeme i poslije jela, budući da u Joe’s baru poslužujemo i hranu“, objašnjava Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela ARCOTEL Allegra.

A za one koji žele znati više tu je ekipa Joe’s bara koja će rado s vama podijeliti informacije o svakom pojedinom koktelu, od njegovog nastanka do samog procesa pripreme i dekoriranja.

white-lady-1

WHITE LADY

50 ml Broker’s džina

25 ml Cointreau likera

25 ml soka od limuna

Ukras: korica limuna

Priprema: sve protresite u shakeru, dva puta procijedite u coupe čašu, poslužite bez leda

 

 

NEGRONInegroni-1

30 ml Broker’s džina

30 ml Martini Rosso

30 ml Camparija

Ukras: suhi kolut naranče/korica naranče

Priprema: promiješajte žlicom i procijedite u tumbler čašu, poslužite s kockom leda, bez slamke

 

dark-n-stormy-1DARK ‘N’ STORMY

50 ml Gosling Black Seal Dark ruma

10 ml soka od limete

TOP – pivo od đumbira

Ukras: limeta, đumbir

Priprema: koktel pripremite u highball čaši, na kraju se dodaje pivo; poslužite s ledom i slamkom

 

 

PR: Lollipop