Aura Teranino proglašen najboljim na Teranino Festivalu

Na netom završenom Teranino Festivalu koji se od 8. do 10. ožujka održao u Balama, publika je za svog favorita izabrala teranino poznate obiteljske destilerije Aura iz Buzeta i dodijelila mu titulu najboljeg teranina Festivala.

Naime, sva tri dana održavanja festivala posjetitelji su glasali za svoje favorite među osamnaest izloženih teranina, a najviše glasova dodijelili su upravo Aura Teraninu. Teranino, zamamni liker koji se spravlja od istarskog terana, postao je jedan od najpoznatijih hrvatskih likera, a upravo je Aurin i najnagrađivaniji od svih teranina. Do sada ima osvojenih petnaest zlatnih medalji s najprestižnijih svjetskih natjecanja, među kojima se posebno ističe prošlogodišnja trostruka zlatna medalja sa natjecanja ‘World Best Spirits Trophy’.

Mišel Sirotić, vlasnik obiteljske destilerije Aura, istaknuo je kako je svaka medalja od izuzetnog značaja, ali ova upravo dobivena na Teranino Festivalu je posebno vrijedna jer je njihov Teranino proglašen najboljim od strane najvećih ljubitelja teranina koji pohode jedini festival posvećen upravo ovome piću.

Aurin Teranino miljenik je ženske publike. Svojom prekrasnom rubin tamnocrvenom bojom i zavodljivim okusom s intenzivnom aromom vrhunskog terana obogaćenog začinima, čiji su sastav i količina strogo čuvana tajna obiteljske destilerije Aura, pruža poseban doživljaj prilikom svakog ponovnog kušanja. Najbolje ga je poslužiti kao digestiv, a izvanredno se uklapa i u koktele te kao dodatak slasticama. U svojoj ponudi obiteljska destilerija Aura ima već četiri koktela sa svojim teraninom, a upravo su na Teranino Festivalu predstavili i svoj nanoviji koktel ‘Teranino Bloom’ koji priziva proljeće osvježavajućim notama Aura Teranina, sirupa od ljubičice, iscijeđenog soka limuna i grapefruit sode.

AURA