Austrijski chef Christian Cabalier

Nadolazeći 2. Hrvatski festival hrane i vina ponosno predstavlja gostovanje još jedne istinske kulinarske zvijezde. U subotu 5. travnja u sklopu Festivala u 16 sati svoj će cooking show održati Christian Cabalier, austrijski vrhunski chef i vlasnik Bistroa Apetit koji iz godine u godinu kvalitetom oduševljava, kako struku, tako i zaljubljenike u gastronomiju.

Gosti Bistroa Apetit imaju priliku samo kušati Christianove putešestvije na tanjuru, no posjetitelji Festivala imat će pravu privilegiju i vidjeti kako one nastaju te čuti neprocjenjive savjete chefa. Upravo zato ovaj je nastup uistinu prilika koja se ne propušta.

2-Christian CabalierNa festivalskom meniju naći će se – Black torteloni punjeni škarpinom, krema Bruciata od parmezana te Scampibisque sa zelenim čajem, zatim knedlice od sira na coulisu od jagoda i rajčica, balsamico, bijela čokolada i Tonka mahune. Dovoljan razlog da iskoristite ovu rijetku priliku te posjetite Festival i kušate remek djela chefa Cabaliera.

Chef Cabalier u cooking showu prezentirat će tek djelić svog umijeća. Na svu sreću tu je i njegova kuharica, koja će upravo na Festivalu doživjeti svoje premijerno kuhanje – kao neiscrpan izvor inspiracije i savjeta iz pera uistinu velikog stručnjaka. Kuharicu će nakon cooking showa moći kupiti gosti Festivala uz neizbježan autogram autora.

Tema ove radionice je utjecaj austrougarske na hrvatsku kuhinju te susreti austrijske i hrvatske kuhinje. O tome da je upravo Christian Cabalier, kao izvrstan poznavatelj autohtonih kuhinja obaju zemalja, idealan sugovornik na ovu temu, govori i njegov osebujan životni put.

Christian je diplomirao 1983. u kulinarskoj školi u hotelu Sandwirt u Carinthiji u Austrija. Od 1983. do 1993. radio je za najbolje Retails & Chateaux hotele u Švicarskoj. Do 1997. radio je kao chef u hotelu Goldener Berg u Lech – Arlber u Austriji, a do 2004. bio je direktor legendarne Cantinette Antinori u Beču. Od 2004. radi u Hrvatskoj, najprije u hotelu-restoranu-cafë baru u Marini na Jadranu te od 2006. u vlastitom restoranu Bistro Apetit. Zagreb ga je prihvatio i zavolio. Restoran je stekao kultni status, a uslijedile su i brojne nagrade i priznanja – Business restaurant 2012, Continental restaurant 2012, 2013, Restaurant in Croatia 2012, 2013.

Opširnije na: www.festivalhraneivina.hr