Azijski specijaliteti u Lidlu

Lidl je u prostoru zagrebačke Gliptoteke, u orijentalnom ambijentu, predstavio neke od najpoznatijih specijaliteta Dalekog istoka iz svoje azijske ponude VitAsia.

Osnovu azijske kuhinje, dostupne u Lidl trgovinama, čine slatko kiseli okusi specijaliteta Dalekog istoka, neizostavan indijski curry umak, šareno povrće i aromatični azijski začini, a većina je jela gotovo nezamisliva bez najrazličitijih vrsta tjestenina i riže. Od ponedjeljka, 9. lipnja, Lidlovi će kupci imati priliku na jednom mjestu pronaći mnogobrojne VitAsia namirnice.

U Hrvatskoj su zbog svoje jednostavne pripreme i zanimljivih okusa kineska, japanska, tajlandska i vijetnamska kuhinja sve popularnije. Naziv ‘Azijska kuhinja’ krije mnoge tajne pripremanja hrane najstarijih civilizacija na svijetu, koje posebnu pažnju pridaju pripremi svojih jela. Ovo su jela koja obiluju mirisima, okusima i bojama, ali do sada ih nije bilo jednostavno pronaći u domaćim trgovinama i na tržnicama. Upravo zato, Lidl je odlučio svojim kupcima otvoriti vrata u svijet tajanstvenih i egzotičnih VitAsia okusa, i na hrvatsko tržište dovesti neke od najpoznatijih VitAsia jela i namirnica.

Lidl-Azija-wokPoznato je da su azijski narodi među najzdravijima u svijetu, a tajna leži upravo u njihovoj prehrani. Osnovu azijske kuhinje, dostupne u Lidl trgovinama, čine slatko kiseli okusi specijaliteta Dalekog istoka, neizostavan indijski curry umak, šareno povrće i aromatični azijski začini, a većina je jela gotovo nezamisliva bez najrazličitijih vrsta tjestenina i riže.

Od ponedjeljka, 9. lipnja, Lidlovi će kupci tako imati priliku na jednom mjestu pronaći mnogobrojne VitAsia namirnice poput sojinih klica, octa od riže te gotovih tajlandskih, kineskih ili indijskih jela. Također, moći će uživati i u specijalitetima poput Basmati ili Jasmin riže, Kozica na ražnju ili poznatih Kineskih rolada te brojnih VitAsia umaka i začina neophodnih za pripremu azijskih jela. U bogatoj Lidlovoj ponudi ‘Cijela Azija na jednom mjestu’ svoje su mjesto pronašli razni japanski čajevi, rižino vino Sake, japansko pivo Asahi i poznato kinesko pivo Tsingtao koje je drugo najprodavanije pivo na svijetu. Posebno su zanimljivi tajlandski deserti poput Lassi tekućih jogurta od ananasa i kokosa, manga, jagoda ili specifične kombinacije limuna i zelenog čaja te sladoled od kokosa.

Azijska tradicionalna jela nisu posebna samo po neobičnim namirnicama i začinima već i po samom načinu pripreme te posudama u kojima se pripremaju, serviraju i načinu na koji se jedu. Zato je Lidl u svoju azijsku ponudu uvrstio tavu za wok, tanjure za sushi, štapiće i podlogu za jelo, zdjelice za rižu i soju, daske za rezanje od bambusa, čajnike i šalice za japanski čaj te poseban asortiman azijskih knjiga.

P. R.