Azijski tjedan u Lidlu

Nakon Italije, Lidl je svojim kupcima odlučio ponuditi egzotično putovanje sve do daleke Azije. Azijski se specijaliteti temelje na tjestenini i riži uz dodatak pikantnih umaka i mnogobrojnih začina, a svi se ovi sastojci ovoga tjedna mogu pronaći u Lidlovoj ponudi. Od četvrtka, 13. ožujka, Lidl svojim kupcima nudi pregršt ukusnih azijskih jela i začina po najpovoljnijim cijenama.

Azijska kuhinja bogata je pikantnim egzotičnim okusima pa se tako u Lidlovoj ponudi ovoga tjedna mogu pronaći začini poput chillija, đumbira, limun-trave ili kombinacije začina već pripremljenih za kuhanje u tradicionalnom azijskom woku. Kako su azijska jela nezamisliva bez tjestenine i riže, Lidl je u svoju ponudu uvrstio nekoliko vrsta Instant Thai tjestenine, Tjesteninu Chow Mei od pšeničnog brašna ali i već Gotova pileća jela s rižom. Wok povrće iz ovotjedne
Lidlove ponude može se spremati na tajlandski ili kineski način, a odlično je u kombinaciji s Predpečenim pilećim medaljonima ili Mini pilećim fileom sa sezamom i pikantnim umakom.

Lidl ovoga tjedna u ponudi ima i Bambusove i sojine klice koje su temelj za pripremu mnogih azijskih jela, a u kombinaciji s ljutim Kikirikijem odličan su dodatak Slatko-kiselom umaku koji obogaćuje svako jelo sa tjesteninom ili rižom. Umak od soje ili dodatak zelene, žute ili crvene Curry paste učinit će svako jelo egzotičnim, a Azijski čips ili Čips od račića iz Lidlove ponude, zaokružit će doživljaj azijske kuhinje.

Azijska je kuhinja vođena načelom balansa, pa je tako nakon pikantnih jela ravnotežu dobro vratiti laganim osvježavajućim pićem. Lidl je zato u svoju ponudu uvrstio lagano Exotic piće s kokosom i osvježavajuće Fruit mix piće s dodatkom cvijeta lotusa, jabuke, limete i limunske trave.

P. R.