Baranjski kulen predstavlja vrhunac kulenarskog umijeća

Baranjski kulen je jedna od najboljih mesnih delicija na svijetu koja se u Belju proizvodi tijekom cijele godine kako bi se zadovoljile sve potrebe tržišta

Biti uvršten među najbolja mesna jela na svijetu veliko je postignuće brojnih generacija koje već više od sto godina stvaraju Baranjski kulen. Kako bi se promovirala njegova autentičnost i visoka kvaliteta Baranjski kulen je među prvim proizvodima sa zaštićenim zemljopisnim podrijetlom na razini Europske unije.   

Za Miodraga Komlenića, glavnog čovjeka za proizvodnju Baranjskog kulena u Belju i predsjednika lokalne Udruge proizvođača koja je nositelj zaštite ovog jedinstvenog proizvoda, Baranjski kulen je jedinstvena gastro delicija, specifična po svojoj teksturi i korištenju papra u pripremi nadjeva. „U proizvodnji Baranjskog kulena ključni su vrhunski sastojci i ručni rad“ ističe Komlenić i dodaje „beljski majstori kulenari dostigli su vrhunac kulenarskog umijeća u stvaranju Baranjskog kulena pa je svaki komad iste, vrhunske, kvalitete. Belje je najveći proizvođač Baranjskog kulena s cjelogodišnjom kontinuiranom proizvodnjom s kojom se zadovoljavaju sve potrebe tržišta pa nema bojazni oko nedostatka Baranjskog kulena“ naglasio je Komlenić i istaknuo kako je upravo Baranjski kulen idealan poklon za nadolazeće blagdane.

S novom kampanjom „Vrhunac kulenarskog umijeća“ Baranjski kulen je uspio uspješno spojiti mlađe generacije s vrhunskom tradicionalnom hranom. „Iako je Baranjski kulen brend koji se ponosi čuvanjem tradicije, izvornim karakterom proizvoda i autentičnim načinom proizvodnje, naša nova kampanja donijela je svježi, suvremeni vizualni identitet i opušteniji ton komunikacije. Ovim pristupom smo željeli privući mlađu publiku, uz istovremeno čuvanje naših glavnih vrijednosti. Pokazali smo kako je Baranjski kulen omiljen izbor u svakoj prilici, bilo da je riječ o obiteljskim okupljanjima, posebnim proslavama ili opuštenim trenucima s prijateljima. Njegova izvrsnost je izvor inspiracije za kreiranje raznolikih jela, uključujući različite plate i kreativne „finger food“ kreacije koje će zadovoljiti sva nepca i donijeti pravu kulenarsku čaroliju na svaki stol“ naglasila je Tea Kelić, brand managerica u Belju. 

Belje