Basta Gourmet bar: Izvorni napuljski okusi

Nedavno je u srcu Zagreba otkrivena nova zvijezda domaće gastro scene. Basta Gourmet bar mjesto je u kojem započinje jedinstveno putovanje za sva osjetila – vrhunski doživalj za nepce i ugodna atmosfera u maštovitom interijeru, pravi su recept za nezaboravna druženja i zabavu.

Simbol talijanske kuhinje i stila života, napuljska pizza, stigla je u Basta gourmet bar zajedno s jednim od najpoznatijih talijanskih pizzaiola Danieleom Miloneom. Poznata po neodoljivoj, hrskavoj i zlatnoj kori, tankoj samo tri milimetra koja se peče nevjerojatnih 60 do 90 sekundi, izdvaja se od drugih vrsta pizza upravo po vještini pizzaiola. Da je Daniele vrhunski majstor u pripremi jednoga od najpoznatijih jela na svijetu govori i činjenica da je prvu pizzu pripremio sa samo deset godina i od tad je radio i učio pod budnim okom najboljih pizzaiola majstoa u Italiji. Njegov tajni recept za umak od rajčice i kombinacija dodataka koje stavlja na pizzu je ono što čini Bastu jedinstvenim mjestom u Zagrebu

Basta Gourmet bar-pizzaIako je naglasak na pizzi, meni novog gastro mjesta u gradu donosi i zanimljive i ukusne kombinacije bruschetta i foccacia. Rajčica, mozzarela, pršut, bijeli luk i bosiljak samo su neki od sastojaka koji će začiniti talijanske specijalitete s potpisom kreativnog tima Baste.

Jedinstveni ambijent Basta gourmet bara izdvaja se od ostalih spojem industrijskog dizajna i rustikalnog namještaja, a spaja tri različite cjeline. Vanjski je vrt zelena oaza netipična za strogi centar grada, na prvom katu se smjestio restoran koji svojim maštovitim interijerom, zanimljivim vintage detaljima i velikom terasom odiše toplinom, a prizemlje je rezervirano za bar koji će od četvrtka do subote posjetiteljima donositi svirke uživo i nastupe DJ-a. Idealna lokacija u Varšavskoj ulici, blizina Cvjetnog trga, pješačke i parking zone, samo su dodatni razlozi zbog kojih će Basta gourmet bar zasigurno postati još jednim simbolom zagrebačke gastro i zabavne scene.

P. R.