Bestseler Inferno uz koktele i party

U novootvorenom književno-galerijskom centru VBZ Fadil Hadžić u Zagrebz predstavljen je najnoviji roman Dana Browna, svjetski bestseler ‘Inferno’.

Na promociji hrvatskog izdanja govorili su urednica Sandra Ukalović i šef marketinga Zoran Simić, a glumac Zlatko Ožbolt uzvanicima je pročitao par ulomaka.

VBZ-Dan Brown-Inferno2 (Kopiraj)Posjetitelji su mogli kupiti knjigu po akcijskoj cijeni, ali se i osvježiti posebno osmišljenim Inferno koktelom spravljenim od mješavine žestokih pića iz nove Maraska Coctail kolekcije.

Četvrti u seriji uspješnica o glasovitom simbologu Robertu Langdonu (‘Anđeli i demoni’, ‘Da Vincijev kod’, ‘Izgubljeni simbol’), ‘Inferno’ je Brownov dosad najsnažniji i najizazovniji roman – bezglavi triler utrke s vremenom koji obuzima od prve stranice i ne pušta sve dok ne zatvorite knjigu. Odmah po objavljivanju roman je zasjeo na prvo mjesto najprodavanijih naslova s više od milijun prodanih primjeraka u prvih pet dana.

Najprodavaniji svjetski autor otkad se «vodi evidencija» o broju prodanih knjiga, čija su djela do sada prodana u više od 200 milijuna primjeraka, Dan Brown i svojim novim romanom ruši sve rekorde. Čim se pojavio na tržištu, ‘Inferno’ je u prva tri tjedna ubilježio fascinantnih 9 milijuna prodanih primjeraka u svijetu, a da je riječ o autoru čija djela i trendove slijedi i hrvatska književna publika, govori podatak da je prvog dana prodaje u Hrvatskoj prodan u više od tisuću primjeraka. Ako se pitate koju knjigu ponijeti na plažu, s ‘Infernom’ ne možete pogriješiti.
P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.