Biciklistička utrka Tour of Croatia

U Ministarstvu turizma najavljen je Tour of Croatia – međunarodna etapna biciklistička utrka koja će se održati od 22. do 26. travnja na trasi dugačkoj 900 kilometara duž jadranske obale, Istre i unutrašnjosti Hrvatske.

Potencijal ove utrke, bez obzira na to što se po prvi put ovako značajno međunarodno sportsko događanje pokreće u Hrvatskoj, prepoznala je i Međunarodna biciklistička federacija (UCI) klasificirajući je u prvu kategoriju, što znači da se nalazi odmah iza najpoznatijih biciklističkih utrka i grand tour utrka, od kojih su najpoznatiji Tour de France, Giro di Italia i Vuelta a España.

Tour of Croatia održat će se pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te uz podršku sponzora kao što su Porsche Inter Auto, Fleet Rent a Car, Gaga Milano, Vipnet te gradovi, općine i županije s pripadajućim turističkim zajednicama na području kojih će se odvijati utrka. Svi su oni prepoznali značaj utrke te izuzetnu priliku za međunarodnu promociju hrvatske turističke ponude, posebno u predsezoni.

M. T.