Bijeli grozd 2015

Četvrtu godinu za redom, u sklopu Zagreb VINOcom festivala, udruga G.E.T. će dodijeliti nagradu Bijeli grozd 2015.

Prodaja na vlastitom pragu postaje prioritet vinara, vinski podrumi postaju veliki sastavni dio turističke ponude i veliki čimbenik turizma uopće. Misija ovog projekta je istaknuti one koji se najviše trude, pohvaliti njihov rad i uspjeh, dati im poticaj za nastavak, a svima ostalima dati poticaj za dodatni trud i razvoj kvalitete sveukupne ponude. Cilj projekta je prvenstveno prezentacija i poboljšanje turističke usluge u eno-gastro turizmu.

Nekoliko je novosti ove godine. Po prvi put, poziv za glasovanje poslan je direktno eno-gastro znalcima i putnicima. Odazvalo se njih 503. Bodove su zbrojili, izdvojili najboljih 25 vinarija iz svake od regija: Dalmacija, Istra i Kvarner,
središnja Hrvatska te Slavonija i Podunavlje.

27. studenoga će se dodijeliti priznanja najboljim vinarijama iz tih regija, posebno najboljima na nacionalnoj razini, a nakon dodjele, na web stranici www.get4u.hr bit će dostupan i popis ostalih koji su prema bodovima uvršteni među
25 najboljih u svojoj regiji. Kao i svake godine, tako će i ove biti podijeljeno i nekoliko priznanja za doprinos razvoju vinske kulture promicanje vinskog turizma te priznanje Dobar start, čiji je cilj pohvaliti vinarije koje su tek nedavno uvele turističku ponudu, a krenule su dobro i s puno entuzijazma. Dodjeljivači nagrade smatraju kako je bitno pokazati da je njihov rad primijećen i dati im poticaj da ustraju u tom radu.

Kad su pokrenuli ovaj projekt, G.E.T.-ovci su najavili kako je jedan od ciljeva tisak vodiča u kojem bi napravili detaljan pregled i prikaz vinskih podruma te tako omogućili turistima (domaćim i stranim) lakše snalaženje kod obilaska podruma.

Ove godine su se tome približili te će prilikom dodjele nagrada i priznanja predstaviti online verziju izdanja za sezonu 2015/2016.

Dakle:
27.11.2015. 15:00 Casino club hotela Esplanade – u sklopu VINOcom festivala
Ulaz slobodan – broj mjesta ograničen (obavezna rezervacija)
Info i rezervacije: silvija.munda@gmail.com, 092/3355647
Dress code: svakako ponijeti čašu

GET