Blanka Mars: Moje hrvatsko blago

U izložbeno prodajnom prostoru Natura Eko Etno u zagrebačkome centru Green Gold, predstavljena je knjiga Blanke Mars – ‘Moje hrvatsko blago’, koja je pisana s puno ljubavi i znanja te zaslužuje pozornost šire publike.

U vlastitom izdanju gospđa Mars se pBlankaMars,VjekoslavMadunic (Kopiraj)otrudila u 69 odjelitih recepata – katkad priča, prikazati blagodati hrvatske kuhinje. Tako ćemo u toj knjizi pronaći i osobnu impresiju Zagreba, Opatije ili Motovuna, primjerice, ali i svu silu već poznatih recepata u obradi autorice. Kako sama navodi, rođena je u Požegi  i kao mlada majka troje djece zarana je počela kuhati i peći kolače. Tvrdi da joj kuhanje nikada nije bio problem, a pečenje kolača je od obveze postala strast.

Knjiga je na 160 stranica bogato opremljena fotografijama slastica i nekih omiljenih autoričinih hrvatskih destinacija. Blanka Mars živi u SAD, pa knjigu namjerava izdati i na engleskom jeziku. Svojedobno, bila joj je želja pohađati kulinarsku školu, no stjecajem okolnosti za to nije imala vremena.BlankaMars-kolaci (Kopiraj)

‘Sada kad sam odlučila napraviti svoju knjigu recepata, nije mi žao što nisam profesionalac, jer želim običnim ženama približiti umješnost pečenja, želim pokazati da ako mogu ja, možete i vi. Potrebna je samo volja, vrijeme, treba slijediti recept, jer kod pečenja kolača nema prečaca’ – kaže gospođa Mars koja ovih dana na turneji po svojoj voljenoj Hrvatskoj nastavlja promovirati knjigu ali, kako sama kaže, ipak jedva čeka vidjeti obitelj u Americi.

Vjekoslav Madunić

Foto: Robert Garvanović

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.