Bogati program 190. Samoborskog fašnika

Samoborski fašnik, najstarija i najveća pokladna svečanost u ovom dijelu Europe, slavi svoj 190. rođendan pa će Samobor od 29. siječnja do 9. veljače biti u posebnom slavljeničkom raspoloženju.

O fašničkom programu na konferenciji za medije u hotelu Lavica govorili su koordinator Fašnika Marijan Dumić, zamjenik gradonačelnika Samobora Željko Stanec i fašnički likovi: Princ, Sraka, Sudec i Fiškal. U dva vikenda i na pokladni utorak Slobodne Fašničke Republike na svoje će doći maškare svih uzrasta, a sve uz temu ‘190 let fašnik raste i sve je plus 5’ te uz slogan ‘Pokaži novu facu na Srakinu placu’.

Najmlađima su namijenjena subotnja i nedjeljna prijepodneva (30. i 31. siječnja te 6. i 7. veljače) uz šarene dječje povorke na središnjem gradskom trgu i sportsku disciplinu Srakotrk. Odrasli će uživati u raznolikom poslijepodnevnom i večernjem programu u zabavnim i satiričnim tonovima uz alegorijska kola gostujućih grupa i mjesnih odbora.

U glazbenom dijelu nastupaju poznata imena glazbene scene: Miroslav Škoro, Crvena jabuka, Dječaci, Jole, Baruni, Minea, Kim Verson, Picksiebneri te gosti iznenađenja. Također, za sve maskirane posjetitelje organizirana su čak
tri nagradna natječaja – tradicionalno će se birati najmaštovitije maske, a noviteti su izbor za najbolje maskirane kućne ljubimce i najbolja e-razglednica Dječjeg fašnika.

Fašnički program održavat će se na pet lokacija u centru Samobora, uz dječje igraonice, tabore mjesnih odbora, luna park i fašnički šator, dok su na klizalištu u bivšoj vojarni predviđeni Metloboj i Krafling. Na prigodnim štandovima u
gradu naći će se i lokalna gastro ponuda, a samoborski ugostitelji također će se uključiti u fašničko-rođendansku proslavu svojim posebnim programima.

Opširnije o fašničkom programu na: www.fasnik.com

TZS