Bolfan vino i hrana iz prirodnog uzgoja

Svakodnevni trud i rad usmjereni su na ostvarenje osnovnog cilja – postizanje sklada i ravnoteže u prirodi i zaokruživanje biodinamičke ponude te u konačnici samodostatnosti biodinamičke farme Bolfan Vinski vrh.

Osim nagrađenih biodinamičkih Bolfan vina ,koja svojim opojnim kapljicama osvajaju hrvatsko i inozemno tržište, na njihovu imanju je i trnac novoposađenih voćaka na kojima su precijepljene starinske sorte voća, te potpuno ekološki vrt kojim se snabdijeva Klet Vinski vrh.

Tako su se odlučili kupiti krave red (angnu) angusa direktno iz stada jednog od najpoznatijeg hrvatskog vinara Ivana Enjingija čije su bogato iskustvo i nesebični savjeti bili od neprocjenjive pomoći. Red angusi će pomoći u pripremanju prirodnog komposta za obogaćivanje strukture tla iz koje sve nastaje (eko vino u vinogradu i eko povrće u vrtu).

Vjerojatno će svi posjetitelji i gosti prepoznati trud Bolfanovih kroz uživanje u predivnoj prirodi i bogatoj ponudi biodinamičkih proizvoda na njihovu gospodarstvu, bez umjetnog uzgoja, umjetnih NPK gnojiva, antibiotika i sličnih dodataka koji se koriste u konvencionalnom postupku uzgoja hrane i pripravaka iz hrane koji se idealno sljubljuju s njihovim biodinamičkim vinima.

Opširnije na: www.bolfanvinskivrh.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.