Bosphorale – Kempinski Dessert 2013

 Udružene vještine, znanje i kreativnost pedeset i jednog vrhunskog slastičara rezultirali su stvaranjem neodoljive poslastice

Unatoč vjerovanju stare kineske poslovice koja kaže da “previše kuhara pokvari juhu”, tim vrhunskih slastičara je sinergijom  prštave kreativnosti i nadahnjujuće strasti prema kuhanju stvorio neodoljivu poslasticu koja će se služiti kroz 2013. godinu u svim luksuznim hotelima grupe Kempinski: Bosphorale, odnosno Bosporski kolač.

Izabran između 51 recepta dostavljenog od strane 51 glavnog slastičara te potom ocijenjenim od strane 80 gastronomskih stručnjaka, natječaj za slasticu godine 2013. utjelovio je u potpunosti moto Kempinskog koji naglašava važnost razvoja odjela hrane i pića, odnosno gastronomske ponude prožete talentiranom inovativnošću, a sve u svrhu stvaranja tradicije kroz zajedničke napore i timski rad. Bosphorale je puno više od obične slastice. Utjelovljuje težnju ove najstarije europske grupe luksuznih hotela za neprikosnovenim liderstvom u gastronomskoj ponudi, vraćajući se na taj način svojim korijenima i ranim počecima.

Prilikom izbora Kempinski Dessert of the Year 2013 od slastičara se tražilo da dostave originalan recept u skladu s određenim smjernicama kao što su tad a glavni sastojak treba biti čokolada, desert treba biti prezentiran kao zasebna, fina slastica, i ne smije biti soufflé, “dessert à la minute” ili sladoled. U predizboru pet slastica sudjelovalo je pet šefova izabranih od strane korporativnog ureda grupe Kempinski Hotels. U svrhu što objektivnijeg ocjenjivanja, svi su recepti bili anonimni. Finale izbora održano je u švicarskom Kempinski Grand Hotel des Bains St Moritz u sklopu Kempinski European Gourmet Summita. Osamdeset šefova kuhinje ovih luksuznih hotela, direktora odjela hrane i pića i sommeliera je nakon anonimnog kušanja jednoglasno proglasilo kolač Bosphorale pobjednikom. Bosphorale je remek djelo šefa kuhinje i “Master Chocolatiera” Williama McCarricka iz impozantnog hotela-palače Çırağan Palace Kempinski u Istanbulu.

Bosphorale je istinski kulinarski užitak, jedinstveni čokoladni kolač sa sušenim marelicama natopljenim čajem i narančom i karakteristikama Kempinski Hotels grupe, odnosno lokalan je, regionalan, s profinjenim europskim štihom”, kaže Stephane Bellon, potpredsjednik korporativnog odjela hrane i pića unutar Kempinskog. Ova bogata slastica sadrži najbolje od lokalnih okusa i namirnica kao što su marelice iz Kayserija, ujedno svjetske prijestolnice marelica, aromatični Earl Grey čaj dobiven od najmirisnijeg bergamota s crnomorske obale Turske, elegantno stopljeni s najfinijom Valrhona čokoladom.

Tvorac Bosphoralea, William McCarrick, diplomirao je na Academy of Culinary Arts New Jersey. U Europi uči od renomiranih majstora umijeća čokolade, slastičarstva i pekartsva. U Aziji stječe veliko iskustvo u ulozi glavnog slastičara u hotelima Ritz Carlton, Shangri-La i Hyatt, nakon čega se 2001. vraća u London u svjetski poznatu trgovinu Harrods gdje biva zadužen za nadgledanje cjelokupne proizvodnje čokoladnih i ostalih slastica. Učestali klijenti bili su mu neke od svjetski poznatih zvijezda poput Madonne i Eltona Johna, koje je osobno dočekivao i posluživao. William McCarrick odlikovan je brojnim nagradama u Maleziji, Philadelphiji, Dubaiju i Ujedinjenom Kraljevstvu, od one za najbolji napitak od čiste čokolade (Best Drinking Chocolate), pa sve do nagrade za najbolju svadbenu tortu (Best Wedding Cake).

Bosphorale će biti i službeno predstavljen i kušan od više od 1000 kandidata za vrijeme svjetskog “Kempinski dana karijera” koji se 2. ožujka već tradicionalno održava u Münchenu. Nakon uspjeha koji je slastica zavodljivog imena Lady in red, odnosno Dama u crvenom, polučila prošle godine, Bosphorale će se kroz 2013. godinu posluživati u svim Kempinski hotelima diljem svijeta. Ova inicijativa je dio nastojanja grupe Kempinski Hotels da se afirmira kao kompanija prepoznatljiva po svojoj gastronomskoj ponudi, vraćajući se na taj način svojim ugostiteljskim počecima iz daleke 1897.

Kako biste zadovoljili svoju želju za najfinijim slasticama, posjetite Kempinski hotele diljem svijeta: www.kempinski.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.