Budite originalni a ne ekscentrični. Foodness !

Budite originalni a ne ekscentrični. Okrenite se originalu i živite u svom pravom izvoru početka. ”
Povratak na izvorno porijeklo i nova ponuda čokolade u Foodnessu, namjerava dovesti pozornost potrošača na izvor sirovine. To skidanje svih prekomjernih obogaćivanja i miješanja potrebnih i nepotrebnih sastojaka, uništili su sam temelj a to je kakao.
Kakao se konačno vraća kao glavni protagonista, a pobjeđuje u borbi za ljudska nepca svojom jedinstvenom aromom ,originalnom bojom i općenito u svakom smislu.

Prvo predstavljamo kakao iz Kolumbije.

cioccolata-bianca-foto-ambientata-lr

„CIOCCOLATA FINO DI AROMA“ naziv je novog pripravka koji se dobije iz zrna kakaovca uzgojenog u točno određenoj regiji Kolumbije. Uzgoj i berba je tradicionalna te bez prisutstva bilo kojih kemijskih supstanci, lijekova ili aparata. Na taj način kakao zadržava sva organoleptička svojstva. Krase ga voćno cvjetni okus sa slatkim notama,jedan od najcjenjenijih kakaovaca je baš kolumbijski.

Zadivljuje na prvu,okusom i jedinstvenošću svoje svijetle boje jer nije ničim tretiran.

Ime Fino de Aroma je klasifikacija Međunarodne Kakao organizacije (ICCO) te ukazuje na miris i delikatni okus. 8% produkta u kakao svijetu je  kakao Fino de aromu. 76% kakao Fino de Aroma proizvoda u svijetu raste u Kolumbiji, Ekvadoru, Venezueli i Peruu. Aroma i posebni kakao okus ne proizlaze samo iz kakaa,one ovise i o sastavu tla, vremenskim uvjetima i iznad svega, od kakao poljoprivrednik  koji zna sve te komponente.

 

„MONORIGINE SANTO DOMINGO“ Rodom sa Kariba,kakao dolazi iz posebnog malog zrna koje je karakteristično za sjevernu regiju Dominikanske Republike Kao i vino i kava,kakao je specifičan za to područje  Dominkanske Republike nazvane „Vale del Cibao“. Uvjeti i karakteristike ovog područja dali su posebne mirise i arome zbog autohtonog načina proizvodnje koji nije obilan.

cioccolata-classica-foto-ambientata-lr

„CIOCCOLATA BIOLOGICA“ Biološki pristup kakau obilježava kako sam uzgoj koji nije tretiran bilo kojim kemijskim elementima tako i sam proces proizvodnje kakao praha.

Garantiramo proces od uzgoja,preko branja do proizvodnje finog kakao praha da nije onečišćen bilo kojim agresivnim sredstvom.

foodness

Četiri temeljne čimbenike koji pružaju aromu i poseban okus čokolade su fermentacija, sušenje, prženje i conching(dugotrajno umjereno miješanje kojim se postiže kremast učinak bez grudica na točno određenoj temperaturi. Tim postupkom se stvara oksidacija tanina iz kakaa). Fermentacija i sušenje obavljaju poljoprivrednici na farmama; a završni je dodir koji definira organoleptički profil svakog proizvoda, aksijalno pečenje i conching, nalazi se u mjestu proizvodnje.

PR: Dalibor Švehar, Foodness