Bulldog: Agrofocaccie iz kuhinje tri mame

Zagrebački Bulldog, omiljeno mjesto za ispijanje kave na špici, ujedno i novo gastro odredište, organizirao je pravi happening za svoje uzvanike, goste te brojne turiste i prolaznike.

Uz klapu Contra (ex Cambi) uživalo se u delicijama koje su za njih pripremale tri mame i prijateljice Suzy Josipović Redžepagić, Vesna Kotlar i Tanja Soldo, supruga Zvonimira Solde, ex nogometaša i trenera, vlasnika Bulldoga.

Tema večeri bila je ‘Tri mame, devetoro djece’, koja je veličala kvalitetnu domaću kuhinju kakvu doma spravljaju mame koje odlično kuhaju, a kakva se priprema i u Bulldogu.

Bulldog-Vesna Kotlar, Suzy Josipović Redžepagić i Tanja Soldo (Custom)Zvijezda večeri zasigurno je bila agrifocaccia, posebna pogača koja će se uskoro globalno dobiti zaštitu poput pizze, a koja se do prije nekoliko dana, osim u Zagrebu pripremala u još samo tri grada na svijetu i to sva tri u Italiji – Parmi, Veroni i Rimu. Od prije nekoliko dana, agrifocaccia se priprema i u Milanu gdje je zaludila Milanese jer se za nju satima čeka u redu, baš poput čekanja ulaska u neke od najpopularnijih modnih dućana. Takva pomama ne čudi, jer agrifocaccia je zaista veličanstvena, pripremana s posebnim brašnom, po propisanim standardima, na točnoj temperaturi i u određenoj satnici. Suzy, Tanja i Vesna priredile su čak 44 agrifocaccie , ali i one s potpisom ‘mama’. Tako se moglo kušati agrifocacciu s baby špinatom, ricottom, buffalo mozzarellom i pečenim cherry rajčicama by Suzy, s artičokoma i hrskavim špekom by Vesna i sa šparogama i prepeličjim jajima by Tanja.

Osim agrifocaccia, gosti su uživali u chicken i beef burgerima, rižotu s gljivama, tjestenini sa škampima, maurskim ražnjićima, rimskim njokima, te desetak vrsta crostata i vinima Mouton Cadet Rothchild – Blanc, Medoc i Le Rose te proseccu Villa Sandi.

Uz ‘klopu i klapu’ do dugo u noć gosti su proslavili i rođendan portala wall.hr, koji već četiri godine uspješno vode Suzy i njezina kći Sarah Josipović.

S. J.