Buzet Outdoor fitness

Na lokaciji Tombasin na rijeci Mirni službeno je otvoren i predstavljen projekt Buzet Outdoor fitness.

Ukupna vrijednost projekta je 166.700 kuna, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva turizma u iznosu od 74.250 kuna. Za potrebe provedbe projekta postavljeno je 11 fitness sprava na otvorenom te pripremljena podloga za odvijanje treninga aerobica i ostalih aktivnosti. Kako bi se aktivnosti mogle odvijati u kasnim večernjim satima zbog dolaska toplijih dana, prostor fitness sprava osvijetljen je sa solarnim svjetiljkama. Osim postavljenih fitness sprava za vježbanje, nabavljena je i aerobic oprema (bučice, rukavice za fit box, šipke za funkcionalne treninge, kao i razglas za glazbu).

Projekt su predstavili i službeno otvorili predstavnici Grada Buzeta, gradonačelnik Siniša Žulić i viša savjetnica za razvojne projekte Meri Vivoda. Predstavili su se također i instruktori Darko Skender i Tomislav Jeletić, koji su ukratko posjetiteljima predstavili plan i program fitnessa i aerobica. Službenom otvaranju i prvom treningu prisustvovalo je dvjestotinjak građana i građanki, što je još jedan od pokazatelja da se u Buzetu njeguje izreka: ‘U zdravom tijelu zdrav duh’. Po završetku službenog dijela vježbačima su podijeljeni reklamni materijali izrađeni za potrebe projekta Buzet Outdoor fitness.

Meri Vivoda, viša savjetnica za razvojne projekte istaknula je kako je primarni cilj projekta unaprjeđenje turističke ponude Buzet Outdoor u svrhu valorizacije i razvoja novih turističkih itinerera (sportsko-rekreativne zone) integriranih u cjelovitu turističku ponudu Grada Buzeta. Specifični cilj projekta je izgradnja fitness sadržaja na otvorenom, kojim će se stvoriti optimalne mogućnosti za bolju iskorištenost postojećih atraktivnih prirodnih resursa i razvoj aerobic aktivnosti na otvorenom, a ujedno i podići kvaliteta boravka turista i života lokalnog stanovništva.

U ime Taekwondo kluba Buzet koji je zadužen za organizaciju i provedbu aerobica, obratio se instruktor aerobica Tomislav Jeletić. Najavio je i predstavio program aerobica, koji će se za sve zainteresirane odvijati u terminima ponedjeljkom, srijedom i petkom, od 19-20 sati. Oblik vježbanja temelji se na kombinaciji klasičnih vrsta aerobika uz glazbu kao i suvremenijih formi kao što su funkcionalni trening, trening s bučicama, thai-bo, zumba, fit-box i sl. Program aerobica napomenuo je Jeletić, namijenjen je svim dobnim skupinama starijima od 14 godina te istaknuo kako program nije namijenjen isključivo ženskom dijelu publike, već će i za muškarce biti održani intenzivniji treninzi uz pomoć opreme koja je nabavljena za potrebe projekta.

Instruktor fitnessa Darko Skender ukratko je predstavio program fitnessa koji će se odvijati na spravama postavljenim za potrebe projekta utorkom i četvrtkom od 19-20 sati i istaknuo važnost dolaska u spomenutim terminima kako bi se vježbači pravilno upoznali sa vježbama na spravama i izbjegli eventualne ozljede zbog nestručnog rukovanja istima.

Lokacija Tombasin uz rijeku Mirnu na kojoj su postavljene fitness sprave, prepoznata je kao idealno centralno mjesto gdje se isprepliću biciklistička staza, trim staza, planinarska staza, nekoliko lokacija penjališta, te samim time kao brend na kojem se može graditi daljnja ponuda rekreativnog sadržaja. Odabirom adekvatne fitness opreme, stvoriti će se optimalne mogućnosti za provedbu lakših i manje zahtjevnih, ali i profesionalnih programa vježbanja. Time će se razviti novi tržišni segmenti, odnosno proširiti ponuda koja je namijenjena većem broju ciljanih skupina; mladima i obiteljima, rekreativcima ali i profesionalnim i iskusnim turistima sportašima.

www.buzet.hr