Ciklo G.E.T. Tour Korčula 2016

13. 14. i 15. svibnja 2016. godine održat će se Ciklo G.E.T. Tour na otoku Korčuli. Ova biciklijada, zabavno-rekreativnog karaktera, namijenjena turistima i rekreativcima, spaja cikloturizam s ostalom ponudom na otoku, a održat će se u zajedničkoj organizaciji svih lokalnih turističkih zajednica na otoku Korčuli i udruge za kulturu stola G.E.T.

ciklo web 2

Sudionici će u tri dana imati prilike upoznati kulturu, povijest, prirodne ljepote i eno-gastro ponudu jednog od najljepših otoka na svijetu. Rute koje vode od Vela Luke, preko Blata i Smokvice, do grada Korčule i Lumbarde, uključuju korčulanska vina, maslinova ulja, ekološki med i druge ekološke proizvode i suvenire te, naravno, gastro ponudu konoba i OPG-a.

Kotizacija za sudionike je simbolična, moguće je sudjelovati na svim ili samo nekim rutama, a korčulanski hoteli su sudionicima ponudili povoljniji smještaj, uz dodatne popuste onima koji odluče ostati na otoku koji dan dulje. Pretprijave su moguće preko web stranice http://ciklo.get4u.hr te u uredima korčulanskih turističkih zajednica, isto kao i dobivanje informacija, a prijaviti se možete i na startnim lokacijama. Uz pravovremenu najavu, bit će moguće i unajmiti bicikl.

ciklo web

Opis

 Biciklijade na lokalnim trasama pojedinih regija, namijenjene turistima, ali i biciklističkim amaterima i profesionalcima. Projekt je započet 2013. godine, a trajat će dokle god za njim postoji potreba.

Ciljevi

 Širenje i popularizacija cikloturizma u pojedinim regijama Hrvatske

 Osposobljavanje turističkih djelatnika regije da kroz ovakav projekt što bolje shvate potrebe cikloturista i na koji način ovakvoj vrsti turista prezentirati svoju regiju.

 Prezentacija eno i gastro turizma svake pojedine hrvatske regije.

Razlozi

 Cikloturizam je u velikoj ekspanziji i postoji potreba da se takvim turistima ponudi nešto novo, osim samih staza.

 Cikloturisti tragaju za novim turističkim destinacijama i uživaju u svakom ponuđenom doživljaju te se uvijek rado vraćaju u destinacije na kojima su sve njihove potrebe bile zadovoljene.

 Koristi od razvoja cikloturizma su dalekosežne, a ono što je sigurno, ima dugoročne pozitivne ekonomske efekte koji bi umnogome doprinijeli oživljavanju ruralnih sredina i zadržavanju mladih na selima.

 Ciklo G.E.T. Tour bi trebao biti inicijalni dodir cikloturista s pojedinim regijama, a tendencija Ciklo jest da postane međunarodni projekt, što bi garantiralo još veći broj turista.

Organizatori i suorganizatori

 Udruga za kulturu stola G.E.T.

 Turističke zajednice županija i gradova

 Lokalni biciklistički klubovi i turističke agencije

 Lokalne udruge vinara i proizvođača hrane.

 

PR: G.E.T.