Čokoladni desert Roberta Perića

Choco & Wine Fest po drugi puta održao se u istarskoj Brtonigli, gradu vina ali i čokolade.

Manifestacija, na kojoj uživaju najmlađi kao i iskusniji čokoljupci, iznenadila je novim proizvodima izrađenim od čokolade. Naravno, osim noviteta, sve delicije mogle su se degustirati uz čašicu vrhunskih vina ovog kraja.

Na Choco & Wine Festu, LF catering se predstavio sa svojim čokoladnim delicijama. Cheff Robert Perić pripremio je tri tipa lizalica s tamnom, mliječnom i bijelom čokoladom u kombinaciji s pistachiom, kokosom i šećerom u granulama. Od noviteta predstavljeni su Ekleri punjeni kremom mliječne čokolade i istarske rakije Erbe luigie, te štrudel od lisnatog tijesta s kaduljom, punjen kremom od čokolade.

Čokoladni desertPredstavljen je i novi čokoladni desert, a sve u cilju kombinacije svjetske gastronomske delicije čokolade i istarskih domaćih namirnica. Puni naziv mu je ‘Čokoladni bokun s kremom od mladog koromača punjen bevandinom od odležanog Istarskog terana’

Krema od mlijeka, jaja, želatine, mliječnog slatkog vrhnja i koromača… Iskuhani odležani Istarski teran i šećer… Sjajni preljev od 24 % masnog kakaa, vode, šećera i slatkog vrhnja… Dekor od čokolade i bakrenog praha…

Još jedan desert u klasi Maestra choccolatiera Roberta Perića, koji ponovno provocira tradicionalne istarske okuse vezane na čokoladu, evolucija istarskih deserata u rukama vrhunskog cheffa.

Prije 17 godina na svom završnom ispitu za Maestra Choccolatera mladi chef Robert Perić premijerno je sljubljivao čokoladu i maslinovo ulje, te čokoladu i tartufe. Te kreacije bile su ispredvremenske i mnogi nisu vjerovali u njihov uspjeh, no vrijeme je pokazalo da sklad čokolade, maslinovog ulja i tartufa čini poseban gastronomski doživljaj. U novim kombinacijama s mladim i odležanim vinima iz Istre, Robert Perić nastavlja svoj put vodećeg kuhara moderne istarske gastronomije s ciljem izgradnje modernih istarskih priča kao dio prepoznatljive e scene u europskoj i svjetskoj gastronomiji.

P. R.