Cooking show by Giuseppe Daddio

Giuseppe Daddio, poznati talijanski kuhar i zaštitno lice trgovačkog centra Billa, gostovao je u Zagrebu u sklopu eventa Austria Welcomes Croatia to EU, a u Billa supermarketu u Martićevoj ulici u Zagrebu održao je i interaktivni cooking show, kojim je Billa Hrvatska obilježila i skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Giuseppe je središnji lik reklamne kampanje Bille pod nazivom ‘Billa – upravo po mom ukusu’. Kampanja je  hrvatskoj javnosti predstavljena krajem 2012. godine i za cilj ima predstaviti svjež, dinamičan i inovativan pristup Bille na tržištu, pri čemu  je u prvi plan stavljen naglasak na kvalitetne i svježe proizvode, te povoljne cijene.

Svojim kulinarskim umijećem Giuseppe Daddio do sada je  osvojio i englesku Kraljicu Elizabetu i Woody Allena te mnoge druge poznate osobe. Može se pohvaliti i titulom  veleposlanika Mozzarella di Bufala Campana u svijetu, a u široj javnosti poznat je i po svojoj kuharici naziva  ‘Ricett’ iss’, koja je osvojila prestižnu nagradu Gourmand World Cookbook Awards za 2009. godinu u kategoriji “Najbolja kuharica šefa kuhinje”. Zajedno s kuharom Antonellom Colonnaom stvorio je uspješan televizijski kuharski show, koji je u domove gledatelja diljem Italije donio više od 450 iznimnih recepata. Plijeni veliku pozornost medija i javnosti u Italiji i poznati je promotor svog kraja, te talijanske kuhinje općenito. Specijalnost mu je kuhanje temeljeno na tradiciji, a karakterizira ga jednostavna i brza priprema te svježi i povoljni sastojci.  Stoga je i prigodom svog dvodnevnog posjeta Hrvatskoj tijekom cooking showa pripremao manje zahtjevna jela, prilagođena i nadolazećim ljetnim danima: govedina sitno rezana i servirana na baguette sa rukolom, rižoto na žuto (šafran), osobuco na milanski, tjestenina penne sa povrćem, sušenim pršutom i crnim tartufima, pasta linguine sa pestom od bosiljka i flambiranim crvenim gamberima, pržena pizza sa rajčicom i mozzarelom, te grill piletina sa senfom i krokant kruhom.

‘Znam da već previše iskačem iz reklama, ali velika mi je bila želja doći u Hrvatsku i kuhati za vašu javnost. Ja nisam neki glumac,  ja sam zaista kuhar! Počašćen  sam što sam došao u vašu zemlju te se radujem druženju sa Hrvatima. Zahvaljujem Billi na pozivu i njihovim izvrsnim, uvijek svježim proizvodima, te mi je izuzetno drago što su mi u mi pružlii ovu jedinstvenu priliku steći  nove prijatelje i približiti vam doživljaj svoje kuhinje’, izjavio je prigodom gostovanja uvijek nasmijan i energičan Giuseppe Daddio.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.