CRIKVENICA DOMAĆIN – Svjetskog prvenstva mažoretkinja

U crikveničkoj Gradskoj sportskoj dvorani od 22. do 25. lipnja 2023. održava se Svjetsko prvenstvo mažoretkinja prema pravilima WAMT-a na kojem sudjeluje oko 3.500 mažoretkinja zajedno s pratnjom, delegatima, sucima i predstavnicima. Na prvenstvu će sudjelovati više od 50 timova iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Poljske, Slovačke, Mađarske, Italije, Francuske, Rumunjske, Kanade, Kazahstana i Španjolske. Timovima sudionicima pridružit će se i delegati zajedno sa sucima iz Južnoafričke Republike, Filipina, USA, Cipra, Kanade, Španjolske, Malte i Švicarske. Natjecatelji će se predstaviti s oko 600 koreografija kojima će se boriti za titule svjetskih prvaka u 5 dobnih razreda.
Bogati natjecateljski program, u kojem će se moći vidjeti najbolje mažoretkinje svijeta, počinje 23. lipnja u 9:00 sati. U petak su na rasporedu grupne koreografije te svečano otvaranje prvenstva. U jutarnjem programu u subotu i nedjelju očekuju nas discipline akrobatsko-gimnastičkog stila sa štapovima i pom pomima, dok nas u poslijepodnevnim satima očekuju discipline plesno-tradicionalnog stila.
Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.
Ovim putem pozivamo vas da dođete i podržite najbolje mažoretkinje svijeta, među kojima su svoje mjesto zauzele i Crikveničanke Lara Gašparović, Dina Jurić i Sara Peričić, članice Plesnog kluba Fiume (ujedno i organizator prvenstva), a koje na domaćem terenu brane prošlogodišnje titule svjetskih prvakinja.
Zahvala ide Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Crikvenici, TZ Kvarnera, Turističkoj zajednici Grada Crikvenice, Eko-Murvici d. o. o., VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o. te Nacionalnom parku Plitvička jezera na sufinanciranju manifestacije.

TZ Crikvenice