Crna ovca crnja nego ikada!

Crna ovca – festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta, ove se godine vraća u svoj zavičaj, u Bašku na otok Krk.

Uz podršku domaćina Općine Baška i Turističku zajednicu Općine Baška i glavnog sponzora  partnera Valamar Rivijere ovogodišnja će se Crna ovca u organizaciji tvrtke Studio Conex održati od 12. do 14. svibnja u Baški.

„Vraćamo se crnji nego ikad, a posjetitelji događanja imat će priliku sudjelovati u višestruko bogatijem programu u usporedbi s prijašnjim izdanjima Crne ovce“, kaže Boris Lešić, direktor agencije Studio Conex, organizatora Crne ovce: „Baška je već desetljećima omiljeno turističko odredište inozemnih i domaćih gostiju i svi oni vole i Crnu ovcu. U novom izdanju Crne ovce pripremili smo uvodni program koji kreće s početkom mjeseca svibnja pod nazivom „Crna ovca warm-up“ i predstavlja gastronomsku prezentaciju autohtone otočne ponude u ugostiteljskim objektima otoka Krka, Hotelu Corinthia i kampu Bunculuka Valamar Riviere“.

Festival Crna ovca je, osim po bogatom kulturnom i sportskom programu, poznat po jedinstvenoj gastronomskoj ponudi, koja je temeljena na mladoj, vrsno spravljenoj bašćanskoj janjetini, u kojoj će posjetitelji Crne ovce imati priliku uživati u ugostiteljskim objektima i za tu priliku otvorenim ugostiteljskim štandovima.

Vrhunac ovogodišnjeg programa događa se u vikendu od 12. do 14. svibnja, kad se u petak za posjetitelje otvara izložba fotografija Briana Rašića posvećena Davidu Bowieju, nakon čega odmah slijedi koncert zagrebačke skupine Jinx koja ovih dana promovira svoj dugo očekivani album. „U subotu smo za posjetitelje pripremili cijeli niz događanja, jedriličarsku regatu u klasi optimist – Corinthia Cup, novinarsko  natjecanje u spravljanju janjećeg kotlića, predavanje dugogodišnjeg prijatelja Crne ovce Korada Korlevića, voditelja Astronomskog društva Višnjan, pod nazivom „Transhuman agenda: posljednje stoljeće homo sapiensa“, kazališnu predstavu Teatra Exit iz Zagreba i brojna ulična predstavljanja baštine i običaja otoka Krka. Večer ćemo završiti hip hoperskim i rokerskim Crnim ovcama, koncertima mega popularnih The Beat Fleet i riječke skupine Let 3“, najavio je Boris Lešić.

Uz to, posjetitelji će imati priliku pridružiti se i planinarskim i biciklističkim turama u okolici, poletjeti u balonu iznad Baške u vrijeme održavanja jedriličarske regate, okušati se spravljanju autohtone tjestenine valcića, poslušati promenadni nastup kulturno umjetničkih društava ili zajedno s djecom uživati u radionicama prilagođenim najmlađima.

Crna ovca je opet s nama, naglasio je Toni Juranić, načelnik Općine Baška: „Ona najglasnije najavljuje nadolazeću turističku sezonu u Baški i na otoku Krku. Kroz Crnu ovcu imamo priliku u samo nekoliko dana pokazati našim gostima sve ono najbolje što Baška i Krk nude. Baška će biti sva u znaku Crne ovce, a u program se uključio velik broj lokalnih ugostitelja i udruga, što pokazuje kako cijelo mjesto diše s Crnom ovcom“.

Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Općine Baška, izjavila je prilikom predstavljanja Crne Ovce: „Općina i TZO Baška aktivno rade na promociji Baške kao atraktivne turističke destinacije. Kako je svima na Jadranu jedna od glavnih sastavnica programa produljenje turističke sezone, Crna ovca za nas je korak u pravom smjeru za ostvarenje tog cilja. Tematski festivali predstavljaju bitnu turističku atrakciju i motiv dolaska naših gostiju, a kvalitetnom i konkuretnom ponudom koju će manifestacija Crna ovca pružiti svim posjetiteljima, želimo Bašku predstaviti kao top destinaciju na Kvarneru i van ljetnih mjeseci “.

Mile Pavlica, destinacijski direktor Valamar Rivijere za otok Krk kaže kako se Valamar Riviera rado uključila u organizaciju Crne ovce, financijski, ali i kroz promociju i lokacije koje je Valamar dao na raspolaganje tijekom održavanja festivala. „Valamar Riviera je nakon pripajanja Hotela Baška snažno prisutna na otoku Krku i veliko nam je zadovoljstvo što smo pomogli da se Crna ovca vrati u Bašku. Riječ je o poznatom bašćanskom brendu i prilici da pomognemo jačanju ponude destinacije. Danas za turizam nije dovoljno imati samo sunce, more i odgovarajući smještaj, jer turisti traže zabavu, gastronomiju i doživljaje kroz aktivan odmor. Crna ovca takvim gostima nudi idealan paket: događaj s neiscrpnom ponudom sadržaja za sve uzraste“.

Na konferenciji za medije sudjelovali su i Zoran Prodanović Prlja i Damir Martinović Mrle iz riječke rock skupine Let 3, koji su, u skladu sa svojim poznatim stilom, najavili najžešću svirku ikad za sve Crne ovce koje se u subotu, 13. svibnja ove godine nađu u Baški na otoku Krku: „Ovčji će pjev probuditi sve vile Velebita“.

Sve informacije o cjelokupnoj ponudi, lokacijama svih priredbi i smještaju gosti mogu pronaći na internet stranici www.crnaovca.com.hr, a Crnu ovcu možete pratiti na službenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/crnaovcaevent/?fref=ts, te na Instagramu, na adresi https://www.instagram.com/crna.ovca.bee/

PR: Studio Conex