Croatia Airlines darovao 25 letova za Amsterdam

U povodu 25. rođendana Croatia Airlines darovao je nezaboravno putovanje u Amsterdam svojim najmaštovitijim putnicima. Kompanija je na dvodnevnu avanturu povela 25 putnika, koji su u rođendanskom nagradnom natječaju Let 25 ponudili najkreativnije odgovore na nagradno pitanje: Zašto bih baš ja trebao osvojiti Let 25?

Rođendanski natječaj Let 25 izazvao je golemo zanimanje te je u 14 dana prikupljeno više od 6500 odgovora. Nagrađeno je 25 najzanimljivijih odgovora, a njihovim autorima kompanija je omogućila da vikend iz snova provedu baš kako su zaželjeli u svojoj prijavi. Dodatno oduševljenje izazvala je uvijek vesela i dobro raspoložena Ida Prester, koja je tijekom cijelog putovanja ispunjavala želje nagrađenim putnicima i pridonosila sjajnom raspoloženju.

Tako je organiziran posjet bolnici St. Lucas Andreas po kojoj je jedna od putnica dobila ime, vožnja brodicom po gradskim kanalima i razgledavanje na gradskim biciklima, posjet muzeju Van Gogha te obilazak poznate amsterdamske tržnice tulipana. Osim turističkog obilaska grada, njegovih kulturno-povijesnih znamenitosti i kultnih restorana, za jednog od nagrađenih putnika organiziran je i poseban posjet tatoo shopu. Nekim putnicima, koji su se na ovo putovanje prijavili kako bi se oslobodili straha od letenja, omogućeno je da trenutke leta provedu u pilotskoj kabini, a neki su zračni prijevoz zavoljeli u ugodnom društvu Ide Prester.

Croatia Airlines, hrvatska zrakoplovna tvrtka i član Star Alliancea, poznata je po posebnim pogodnostima, popustima i akcijskim cijenama zrakoplovnih karata, kojima često nagrađuje vjernost svojih putnika. Ove sezone zrakoplovi tvrtke izravno povezuju našu zemlju s 32 europska odredišta u 18 država, a u domaćem prometu Zagreb sa Splitom, Dubrovnikom, Zadrom i Pulom.  Flota Croatia Airlinesa sastoji se od 12 zrakoplova: četiri Airbusa A319, dva Airbusa 320 i šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400.

U proteklih četvrt stoljeća Croatia Airlines postao je članicom najvažnijih zrakoplovnih udruženja kao što su Međunarodna udruga za zračni promet (IATA), Europska udruga avioprijevoznika (AEA) i Star Alliance, najveći zrakoplovni savez aviokompanija. Pritom je kompanija izrasla u zrakoplovnu tvrtku srednje veličine, koju putnici prepoznaju po sigurnosti letenja, kvaliteti usluge i profesionalnom osoblju. Od prvoga komercijalnog leta do danas, zrakoplovi Croatia Airlinesa obavili su 475.000 letova i prevezli oko 29,5 milijuna putnika. Od toga je oko 20,4 milijuna putnika prevezeno na međunarodnim letovima, a oko 9,1 milijuna na letovima unutar Hrvatske.

C. A.