Čvarci u Europi

U zagrebačkom Centru za kulturu prehrane održan je panel o budućnosti hrvatskih specijaliteta na europskom stolu s posebnim naglaskom na čvarke kao tradicionalni proizvod.

Uvodno izlaganje o mogućnostima i zahtjevima europskog tržišta za autohtone i tradicionalne proizvode održala je Ana Marušić Lisac, voditeljica Centra. O čvarcima koji su prošli put od nusproizvoda do specijaliteta govorila je Božica Brkan, književnica i novinarka, glavna urednica portala Oblizeki.com.cvarci 2 [800x600]

Gošća na predavanju bila je Ljubica Klobučić Grgas, viša stručna suradnica za agroekonomiku i stočarstvo Vukovarsko-srijemske županije, koja svojim projektima nastoji potaknuti proizvodnju tradicionalnih namirnica.

Ipak, najpozvani da o tome priča bio je izravni proizvođač čvaraka od crne slavonske svinje Adam Zvonarević iz Starih Mikanovaca koji je otkrio dio tajni u spravljanju tih delicija.

M. T.
Foto: Rene Karaman

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.