Dan planeta Zemlje na Cvjetnom trgu

U subotu, 19. travnja dm je obilježio Dan planeta Zemlje.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obratio se sugrađanima i otvorio proslavu pritom se zahvalivši inicijatoru te umjetnicima i kreativcima, pojedincima i tvrtkama koji su se pridružili hvalevrijednom projektu. Gradonačelnik je naglasio da ovakvim manifestacijama i velikim ‘zelenim koracima’ zapravo iskazujemo visoku ekološku svijest i čuvamo okoliš.

Predsjednik Ivo Josipović pridružio se proslavi i naglasio važnost brige o okolišu. ‘Važno je od najranijih dana educirati najmlađe o zaštiti okoliša. Ovakve edukativne akcije su dobrošle jer potiču naše najmlađe da krenu i nastave u zelenom smjeru’, izjavio je predsjednik Josipović koji je najuspješnijim malim ekolozima u eko radionicama predao zaslužene nagrade.

Najmlađi su uživali u predstavama, izrađivali nakit od recikliranog materijala i naučili kako sortirati otpad, a njihovi su roditelji saznali kako briga o okolišu može postati zabava za cijelu obitelj.

‘Okupili smo se kako bismo se družili i zabavili, ali prije svega kako bismo učili. Ne govorim samo o djeci, već i o nama, roditeljima, koji imamo dužnost našu djecu naučiti kako i zašto čuvati okoliš. U ime dm-a želim zahvaliti predsjedniku Josipoviću i gradonačelniku Bandiću na podršci koja nam svima daje dodatni poticaj u zaštiti okoliša’, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

U Alnatura kuhinji, Masterchef Matija Nikolić pripremao je zdrava jela od organskih namirnica uz pomoć Nataše Janjić, Zorana Mrvoša, Dalibora Petka i Renate Sopek, a četverosatnu proslavu upotpunile su brojne zabavne točke i nagradne igre uz vodstvo Ivana Vukušića i Antonije Mandić.

U sklopu dm green city projecta, dm će izabrati obiteljsko poljoprivredna gospodarstva kojima će pružiti marketinšku podršku. U svibnju povodom Međunarodnog dana obitelji dm green city project posjetit će Split, Rijeku i Osijek, a u tijeku je ovogodišnji Zeleni korak u kojem se učenici diljem Hrvatske natječu čija je škola više ‘eko’. Najuspješnije škole dm će i ove godine za doprinos zaštiti okoliša nagraditi vrijednim nagradama.

P. R.