Dan turizma u Selcu

Ove nas nedjelje, 4. kolovoza, u Selcu očekuje raznolik program povodom obilježavanja tradicionalnog događanja pod imenom Dan turizma.

U jutarnjim će satima, počevši od 10, na rivi u centru mjesta domaćini gostima nuditi prženu ribu i vino, a za dobru atmosferu uz primorsku glazbu pobrinut će se tamburaški sastav Klamaruša.

U 20 sati započinje fešta na rivi, a za dobru atmosferu će se pobrinuti Tabako band. Pola sata kasnije iz selačke luke na panoramsku noćnu vožnju kreću barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama. Na čelu ove romantične morske povorke bit će veliki jedrenjak “Paša”, što će, uz treptava svjetla ferala i prekrasne boje kojima sunce pozdravlja toplu ljetnu večer, stvoriti jedinstvene i nezaboravne slike u akvatoriju Rivijere Crikvenica.

Manifestacija s tradicijom dugom pedesetak godina se u počecima se zvala “Venecijanska noć”, a kasnije je preimenovana u Dan turizma, jer se 4. kolovoza davne 1894. godine otvorilo prvo kupalište u Selcu. Cjelodnevna svečanost će završiti ponoćnim vatrometom.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.