Dani Frankopana u Crikvenici

Manifestacija je prvi put organizirana 2012. godine u povodu obilježavanja  600 godina Crikvenice. Pitate se zašto baš Frankopani i otkud 600. rođendan? Zato što je knez Nikola IV. Frankopan dao sagraditi samostan uz zapuštenu crkvicu Uznesenja Blažene Djevice Marije, a poklonio ga je redovnicima pavlinima 14. kolovoza 1412.

Crikvenica će 28. i 29. lipnja na poseban i maštovit način posjetitelje uvesti u svijet Frankopana i otkriti im sve tajne srednjega vijeka. Na srednjovjekovnome sajmu će biti predstavljeni stari zanati, nekadašnji način trgovanja, viteški tabori i brojne druge zanimljivosti, koje će izmamiti osmijeh na licu suvremenog promatrača. Poseban doživljaj će pružiti viteški turniri, noćne opsade, nastupi srednjovjekovnih zabavljača, mimohodi srednjovjekovnih družina, pucanje iz katapulta i žongliranje vatrom.

Posjetitelji će moći naučiti mnoge zanimljive nove vještine na radionicama streličarstva, mačevanja, minijature, glagoljice i srednjovjekovne kuhinje. Svirači, pjevači, glumci i zabavljači će glazbom, riječju i pokretom otkriti kako se zabavljalo, igralo, družilo i uživalo u srednjemu vijeku. Gastronomska ponuda će pokazati svo bogatstvo nekadašnjih okusa i mirisa jela i pića.

Svečano otvorenje Dana Frankopana je u petak, 28. lipnja u 19 sati ispred Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, kraj hotela Kaštel u Crikvenici.

Opširnije na: www.tzg-crikvenice.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.