Dani rižota u Le Bistrou

Šarmantni Le Bistro hotela Esplanade poziva goste da od 24. veljače pa sve do 20. ožujka 2017. uživaju u Danima rižota uz selekciju vina Franković koja će biti u posebnoj promotivnoj ponudi. Chef Ana Grgić pripremila je niz primamljivih kombinacija ovog omiljenog jela fine, mirisne i kremaste teksture. U ponudi se tako nalazi rižoto s bučom i hrskavim pršutom, potom s burratom, prahom od rajčica i gelom od bosiljka, zatim onaj s dimljenim lososom i sušenim komoračem, slasni rižoto s dimljenim škampima i prahom od citrusa, a tu je i fini rižoto s portom, kremom od guščje jetre i ribizla te orzoto (rižoto od ječma) s puževima i kremom od peršina.

Anin rižoto u prestižnom vodiču Guida Gallo

Povod ovoj kremastoj talijanskoj promociji je i činjenica da je rižoto chefa Ane Grgić ponovno uvršten među stotinu najboljih svjetskih rižota prema novom vodiču Guida Gallo kojeg je izdao Riso Gallo za 2016. godinu. Naime, u čast ovog tradicionalnog jela i simbola Italije, Riso Gallo otisnuo je posebno 10. izdanje vodiča i tako obilježio veliku 160. obljetnicu kompanije – najpoznatijeg proizvođača vrhunske riže u svijetu. Knjiga objedinjuje zbirku najboljih rižota vrhunskih talijanskih i inozemnih chefova, a među njima se već drugi put našla i šefica kuhinje hotela Esplanade, Ana Grgić čiji je rižoto pohvalio i Princ Charles prilikom boravka u Zagrebu. Knjiga sadrži zbirku od 117 originalnih recepata za pripremu rižota koje su kreirali vrhunski svjetski restorani. U povodu ove velike proslave Ana je na poziv organizatora, kompanije Riso Gallo, nedavno bila pozvana da u Milanskoj Skali sudjeluje na glamuroznom predstavljanju ovog tradicionalnog vodiča, što je ujedno bila i jedinstvena prilika za druženje se s brojnim vrhunskim chefovima iz cijelog svijeta.

Tijekom trajanja promocije knjigu je moguće prelistati u Le Bistrou i preuzeti neke od kreativnih recepata za pripremu ovog omiljenog jela.

 

Rezervacija stola: T. +385 1 45 666 11, lebistro@esplanade.hr, www.lebistro.hr

MENU: http://www.esplanade.hr/press/download/menus/Esplanade-Zagreb-Hotel-dani-rizota-menu.pdf

PR: Sanda Sokol, Esplanade Zagreb Hotel