Dani školjaka u sjeverozapadnoj Istri

Užitak u slasnom morskom zalogaju gurmani imaju prigodu iskusiti na Danima školjaka koje na području sjeverozapadne Istre, od 10. veljače do 23. ožujka organiziraju turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja.

U ponudi restorana naći će se maštoviti meniji na bazi školjaka, i prigodnim cijenama! Kulinarske delicije sljubljivat će se s vrhunskim lokalnim vinima i maslinovim uljima po kojima je ovaj kraj nadaleko poznat.

Istarske školjke – kapešante, pedoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige posebnog su okusa zahvaljujući čistom podmorju. Na tanjur stižu iz izlova i uzgoja čija tradicija seže u antičko doba, a kapešante se najčešće vade iz mora uz zapadnu obalu Istre, kraj izvora slatke vode, ponajprije na ušću Mirne, poznatom po vrhunskim primjercima.

Najbolje su zimi, a koji god recept izaberete nećete pogriješiti. U buzari s klasičnim začinima poput češnjaka i peršina, pomidorima, maslinovim uljem i bijelim vinom, s domaćom tjesteninom, u rižotima, zapečene u pećnici i na roštilju ili pak u sofisticiranim suvremenim kombinacijama.

Dani školjaka odličan su povod za dolazak u sjeverozapadnu Istru tijekom veljače, a posebno u dane sv. Valentina!

Što se nalazi na posebno pripremljenim menijima i u kojim će restoranima vrhunski šefovi kuhinje za vas kreirati nove gourmet doživljaje otkrijte uskoro na našim stranicama.

Popis restorana i konoba pogledajte na: www.coloursofistria.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.