Dani šurlica u Vrbniku

Ljetne priredbe Popi’ i pojedi nastavljaju se u Vrbniku na otoku Krku programom Dani šurlica.

Praznici autohtone domaće tjestenine trajat će od 14. do 21. srpnja, kad će se posjetitelji moći uvjeriti u kvalitetu tjestenine koju karakterizira ručna priprema prema starim vrbničkim receptima.

U dvije udarne nedjelje, na početku i na kraju Dana šurlica, na trima lokacijama u Vrbniku (Trg Škujica, Placa Vrbničkog statuta i Ribarnica) od 18 sati mogu se degustirati šurlice s raznim prilozima uz vina vrbničkih vinara, a na Škujici se može pogledati prezentacija izrade šurlica te posjetiti mali sajam autohtonih proizvoda poput sireva, ulja, meda, tjestenine, eko sirupa i pekmeza. Gastro doživljaj upotpunit će raznovrsan glazbeni program poput jazza, tamburaša i koncerta polaznika glazbenog tečaja, a završetak tjedna šurlica obilježit će se Vrbenskim užancama – uprizorenjem starih običaja kroz pjesmu, ples i igru.

Tijekom čitavog tjedna jela od cijenjene tjestenine po promotivnim cijenama nudit će svi vrbnički restorani i konobe, a ugostitelji će ih spravljati prema stoljetnim receptima. Jamac je to brojnih zadovoljnih posjetitelja i daljnjeg etabliranja ove jedinstvene gastronomske manifestacije koja je postala zaštitni znak krčke turističke i ugostiteljske ponude.

Opširnije na: www.vrbnik.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.