Dani vrhunskih mesnih delicija u Hvaru

Popularni i iznimno cijenjeni restoran Passarola u Hvaru na nekoliko dana postaje meka vrhunskih mesnih delicija spravljenih od izuzetno kvalitetnog ‘Belgian Blue’ mesa koje će zadovoljiti i najdelikatnije nepce.

Restoran Passarola ovoga je ljeta odlučio, osim već kvalitetne i široke gastronomske palete raznovrsnih delicija, svoju ponudu obogatiti nizom raznovrsnih sadržaja iz područja kulture i umjetnosti. Nakon izvrsnog i međunarodno sve poznatijeg jazz sastava Jazzybirds, na red dolazi vrhunski stručnjak i apsolutni autoritet kad je u pitanju priprema i selekcija premium mesa. 4. i 5. srpnja posjetitelji će u Passaroli moći uživati u mesnim delicijama priznatog europskog kuhara Ben Elena.

Passarola se nalazi u staroj jezgri  grada Hvara, a svojim osebujnim gastronomskim  stilom uzdigao se  u jedan od vodećih hvarskih restorana. Njegova kvaliteta i jedinstveni ugođaj u restoran su nedavno doveli čak i svjetske megazvijezde kao što su američki glazbenici Beyonce i Jay-Z koji su tu proveli romantičnu večer.

Ben Elen titulu kuhara stekao je u prestižnoj školi u Terbiestu gdje je diplomirao 1999 godine. Elen je kuharski poziv usmjerio isključivo na pripremu kvalitetnog mesa te je u dvije godine proputovao cijeli svijet u potrazi za najboljim mesom na tržištu. Nakon što je nekoliko godina sakupljao potrebno iskustvo radeći u najpoznatijim i najekskluzivnijim restoranima Belgije, 2006. je otvorio svoj prvi specijalizirani mesni restoran In De Zwan. Upravo na tom mjestu Elen je upoznavao goste sa svijetom premium mesa pripremajući ga na žaru trešnjinog drva, poslužujući ga zajedno sa svojim pripravkom jednog od najpoznatijih belgijskih umaka ‘poivre créme and béarnaise’, te stekao zavidnu reputaciju kako u Belgiji tako i šire. Elen je 2012. godine otvorio još jedan specijalizirani mesni restoran u središtu Sint-Truidena koji je nazvao Vleesgegroet što znači ‘a salut to a meat’, odnosno ‘pozdrav ili naklon mesu’. Kuhar Ben Elen je nakon 15 aktivnih godina postao apsolutni autoritet kada je u pitanju priprema ali i sama selekcija premium mesa. Prilikom pripreme junećeg mesa, uvijek odabire i isključivo ‘Belgian Blue’ meso, što govori dovoljno o kakvoj je vrsti mesa riječ.

P. R.