Dijana Katica dobitnica turističkog Oskara

Dijana Katica, predsjednica Uprave HF Eko Etno Grupa iz Zagreba proglašena je osobom godine ruralnog turizma u okviru projekta ‘Birajmo najuspješnije u turizmu Jugoistočne Europe 2013.’

Time joj je pripala prestižna nagrada Zlatno turističko srce Jugoistočne Europe, koja će biti dodijeljena na svečanosti 29. travnja u 12 sati u beogradskom hotelu Slavija.

Riječ je o svojevrsnom regionalnom turističkom Oskaru kojeg, u sklopu akcije Međunarodna patrola, već 23. godinu za redom dodjeljuje Sacen Interational, međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva. Osim Hrvatske, u akciju su uključene Srbija, Turska, Rumunjska, Bugarska, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Tunis, Malta i Grčka.

Dijana Katica dva je desetljeća posvećena razvoju ruralnog turizma, autorica je brojnih projekata i akcija, a tvrtka kojoj je na čelu, organizator je međunarodnih kongresa, seminara, edukacija i manifestacija među kojima je najpoznatiji međunarodni sajam Eko Etno Tour na kojem se svake godine okupi više 400 izlagača i dionika ruralnog turizma.  Kao izabrana članica Saborskog Odbora za turizam aktivno sudjeluje u prijedlozima i raspravama o  zakonskim okvirima koji imaju direktan učinak na razvoj ruralnih prostora i hrvatskog sela, ali i hrvatskog turizma općenito.

Ekoetnogrupa.hr