Direktna linija Zagreb – Dubai

Niskotarifni zračni prijevoznik FlyDubai nedavno je otvorio izravnu zračnu liniju između Zagreba i Dubaia, na kojoj će prevoziti putnike tri puta tjedno.

Na internetskim stranicama toga zrakoplovnog operatera putnicima se preporučuje da rezerviraju putovanje za Zagreb, koji se prezentira i kao grad prepun kreativne energije u kombinaciji sa starinskim šarmom. U toj se pozivnici s opisom mjesta koje bi trebali obići navodi da se bez obzira na vremenske prilike ili sezonu u Zagrebu uvijek nešto novo događa, a na popisu preporučenih mjesta za posjet putnicima predlaže obilazak originalnog Muzeja prekinutih veza. Na vrhu toga popisa nalazi se i Kula Lotrščak iz XIII. stoljeća s čijeg se tornja hicem iz topa svakog dana već punih 100 godina označava podne, a za sve ljubitelje moderne umjetnosti, arhitekture, kazališta i performansa idealno mjesto bit će Muzej suvremene umjetnosti.

Dubai-avioniPutnicima tog zrakoplovnog prijevoznika također se preporučuje da posjete Mirogoj, jedno od najljepših groblja u Europi, ali i da odu na tržnicu Dolac, gdje pod crvenim suncobranima najsvježije proizvode prodaju trgovci iz cijele Hrvatske. Za one koji žele osjetiti okuse nacionalne hrane preporučuje se da kušaju paški sir spravljen od ovčjeg mlijeka s aromom divljih trava koje pasu ovce ili pak posjete Samobor, srednjovjekovni gradić smješten samo pola sata vožnje od Zagreba i kušaju čuvene samoborske kremšnite.

TZ GZ