Dobrotvorna gala večera na Festivalu okusa

Dobrotvorna gala večera u Restoranu Strelec impresionirala  je  i tako već zahtjevne goste.

Uz  visoka očekivanja  za dobrotvornu gala večeru, koja održala u sklopu Festivala Okusa 2014 u restoranu Strelec na Ljubljanskom gradu, nikako nismo ostali razočarani. Četvero vrhunskih chefova iz regije Alpe Adria su udružila svoja kulinarsko- umjetnička znanja i zajedno priredila nezaboravnu  večeru od pet slijedova. Večera je organizirana u  humanitarnom duhu te su svi sudjelovali dobrotvorno. Dio iznosa od prodanih ulaznica je namijenjen projektu podari Malico, u sklopu kojeg se prikupljena sredstva izdvajaju za učenike i đake koji žive u lošim socijalnim uvjetima. Tijekom večere dodijeljena je nagrada  najboljim ugostiteljima u regiji Alpe Adria, koji su tu titulu osvojili prema ljestvici WINNER 100 Alpe Adria Restaurant Cluba.

Nagrađeni restorani su se kroz godinu posebno iskazali svojim radom i pristupom, a izabrani su od strane Restaurant Cluba na temelju prosječne ocjene priznatih domaćih i stranih vodiča restorana Gault Millau, L’Espresso, Michelin, Falstaff, Dobri restorani i medija kao Mladina, Siol, Nedelo i drugih.

Ljestvicom WINNER 100 Alpe Adria želi se povezati područje Hrvatske i granična područja Slovenije te poticati turističke razmjene u regiji nudeći najbolje kulinarske ponude. Primijećeno je da se procjene tih vodiča uvelike razlikuju i priviligiraju domaće restorane što iskrivljuje realnu sliku o kvaliteti ugostitelja naše regije te zbog toga je veoma važna prva regionalna neovisna ljestvica WINNER 100 Alpe Adria. Vodič i ljestvica Restaurant Cluba obavlja važnu ulogu promicanja ugostitelja u regiji te im pomaže u potrazi za novim gostima stoga je naše priznanje ujedno i poticaj za bolji rad u budućnosti.

P. R.