Dodjela priznanja najboljim djelatnicima – Poslovna izvrsnost na Lošinju

Već tradicionalno, povodom Svjetskog dana turizma, 29. rujna 2022. godine Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u Muzeju Apoksiomena tradicionalno su dodijelili nagrade i priznanja djelatnicima koji su pridonijeli razvoju turizma u destinaciji.    

„Čovjek – ključ uspjeha u turizmu”      
U akciji „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu”, usmjerenoj na podizanju kvalitete i gostoljubivosti u destinaciji, ove godine nagrađeni su: Danijela Mustać (agencijska djelatnica), Jelena Uravić (recepcijska djelatnica), Irena Krstačić Galić (djelatnica u zdravstvenom turizmu), Nada Kajtaz (djelatnica hotelskog domaćinstva), Tina Bačinić (recepcijska djelatnica u kampu), Ileana Brčić (turistički vodić), Renata Žerić (kuharica), Ivan Horvat (privatni iznajmljivač), Vedran Miočić (policajac), Jasna Lettich (prodavačica), Martina Marković (konobarica), Damir Dabo (djelatnik na uređenju i održavanju okoliša), Danijel Toić i Vedran Karasek (djelatnici u komunalnom programu), Stjepan Nedoklan (djelatnik u nautičkom turizmu), Radomir Kordić (vozač), Marino Cum (vatrogasac) i Sara Maljić (izvrsna učenica za postignuti uspjeh na natjecanjima).

Direktor TZGML Dalibor Cvitković, Gabrijela Maglievaz i gradonačelnica Ana Kučić


Iznimni doprinos u razvitku turizma     
Za iznimni doprinos u razvitku turizma posebno je priznanje dodijeljeno Gabrijeli Maglievaz koja svojim dugogodišnjim zalaganjem na raznim područjima te kvalitetnim radom i aktivnim sudjelovanjem doprinosi razvoju turizma na otoku.               

Posebna priznanja – očuvanje baštine, turistička promocija i sportski poduhvat           
Dodijeljena su i posebna priznanja. Temeljem brige i truda da se etničko-moralne i materijalne izvorne vrijednosti prenesu i sačuvaju, Zavičajno i dobrotvorno društvo Sv. Frane Nerezine- New York 1898.  dobitnik je priznanja za doprinos očuvanja kulturne i tradicijske baštine. U lipnju ove godine, petero Lošinjana sudjelovalo je u RTL-ovoj emisiji „Večera za 5“ te na taj način promoviralo svoj otok. Marinu Brčiću, Zvonimiru Babiću, Nevenu Kraljiću, Elvisu Lukši i Hrvoju Jutriši uručeno je priznanje za turističku promociju Lošinja. Osam sati u kajaku, na 18,5milja dugoj ruti s humanitarnim ciljem odveslao je mladi Lošinjan Antonio Bujačić te time zaslužio priznanje za iznimne sportske poduhvate s humanitarnim karakterom.


Zaslužni za turističku promociju destinacije
     
Zahvale i priznanja zaslužnima za turističku promociju destinacije dodijeljene su sportskim klubovima; Ženskom rukometnom klubu Mali Lošinj i Teniskom klubu Lošinj Jadranka. Neizostavan je angažman i trud lokalnih udruga te su tako Udruga Relive, Klub Pomoraca Lošinj, Umjetnička organizacija „Glazbena kreativa“ i Društvo Naša djeca Mali Lošinj također dobitnici priznanja i zasluga.


A
kcija ‘Lošinjski cvijet’                
U sklopu akcije ‘Lošinjski cvijet’ dodijeljena su priznanja mještanima koji su svojim trudom pridonijeli ljepšem izgledu ulice i cjelokupnog mjesta. Nagrađene su okućnice koje su bile posebno zapažene u patroli Novog lista u obilasku najljepših vrtova i okućnica Primorsko- goranske županije; Josipa Škapul, Marina Kajkara, Gordana Mustač i Jabuka Zorović Lalić. Istaknute su i okućnice vrijednih građana; Miroslav Bulog,  Diana Letić,  Danica Bernabić,  Agneza Kučić,  Danica Mužić,  Dinka Vrtodušić,  Otavio Kersulić,  Nada Kovačević,  Mladen i Rozana Kuljanić,  Marija Kezele,  Marija Rudić,  Kaja Nikolić,  Adela Pešić,  Petar Vlaisavljević,  Zdravko Franović,  Radojka Aleksa,  Branko Smirčić i  Pribanić Danica.

Priznanja i nagrade brojnim dobitnicima uručili su  gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić i direktor Turističke zajednica Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.            

Cilj je  naglasiti važnost pojedinaca koji sudjeluju u stvaranju slike o Lošinju, a samim time i o Hrvatskoj kao o kvalitetnom izboru odredišta za stvaranje divnih sjećanja. Svake godine, pa tako i ove, nagrađeni djelatnici dokazuju da se trud i upornost isplate. Bez kvalitete suradnje i suživota stanovnika, djelatnika i gostiju turizma na našim otocima ne bi ni bilo. Još jednom svima zahvaljujem i čestitam, istaknuo je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.


Inače, Svjetski dan turizma, koji se svake godine obilježava 27. rujna, potiče svijest o socijalnoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrijednosti turizma i doprinosu koji taj sektor može dati postizanju ciljeva održivog razvoja. Ove je godine Svjetska turistička organizacija (UNWTO) odredila da je Svjetski dan turizma usredotočen na „Rethinking Tourism”. Ističe se promišljanje, odnosno primjena novog pristupa u daljnjem razvoju turizma te inovativni, neotkriveni i manje razvikani sadržaji i mjesta, koji su najosjetljivijih u ovim zahtjevnim vremenima za turizam i gospodarstvo u cjelini.

TZ Maloga Lošinja

Fotografije: Sandro Tariba