Doručkujte svaki dan nešto novo

Doručak je prvi i najvažniji dnevni obrok. Ako smo prethodnog dana večerali, a sljedećeg dana nam je ručak prvi obrok, razdoblje bez hrane je predugo, što je stresno za organizam.

Stoga je svaki doručak dobra prilika za zdravlje koju bi bilo poželjno iskoristiti, jer se preskočeni doručak ne može nadoknaditi kasnijim obrocima u danu. Istraživanja pokazuju da redoviti doručak često znači pravilniju prehranu tijekom ostatka dana, bolji odabir hrane, adekvatan unos prehrambenih vlakana, vitamina i mineralnih tvari, manji rizik od pretilosti i još mnogo toga.

U potrazi za namirnicama koje čine zdrav doručak najbolje je slijediti ključne odrednice pravilne prehrane  – raznovrsnost, umjerenost i ravnotežu. Uz voće za početak dana dobro je odabrati i mliječne proizvode, od mlijeka, jogurta, tvrdih sireva do sirnih namaza među kojima je posebno zanimljiva široka paleta autentičnih prirodnih okusa ABC svježih krem sireva koji su uz integralni kruh i čašu voćnog soka odličan izbor za doručak.

Ako volite kreativnije doručke, isprobajte ABC sir kao tajni sastojak omleta koji se topi u ustima ili odaberite ABC sir s povrćem kao namaz koji odlično ide uz hrskavi tost i s njim čini cjeloviti obrok. Sladokusci svoju omiljenu zobenu kašu s voćem mogu obogatiti žlicom ABC sira i malo cimeta za još finiji i puniji okus.

ABC