Drugi urbani piknik u Velvetu

Nakon proljetnog izdanja urbanog piknika, kada smo imali prilike družiti se u svojevrsnom socijalnom eksperimentu u kojem se forma vernissagea izvrnula iz pratećeg u glavni galerijski događaj, definitivno potvrđujući da je ležerno bonvivansko dokoličarenje danas ultimativni životni luksuz, zagrebačka galerija Velvet je u petak otvorila vrata novom jesenjem okupljanju.

Kustosica i povjesničarka umjetnosti Paola Orlić i urednica na HRT-u Vlatka Kolarović, ovoga puta publiku jesenjeg piknika vodile su kroz svijet glazbe i opernih arija. Publici su otkrile duboko isprepletene veze glazbe, hrane i vina te  razgovarale o umijeću kuhanja kao svojevrsnom polifonom komponiranju.

Praćeni poznatim opernim arijama slavnih skladatelja Bonkulovića te mirisima i okusima plemenitih kapi istasrkih vinara Marijana Armana i Marka Geržinića zajedno s proizvođačima ekstra djevičanskih ulja OPG Musizza, pod kulinarskim ravnanjem masterchefice Doris Cerin iz pulskog restorana La Cuxina, o bliskim vezama glazbe, vina i finih jela razgovarali su pasionirani operni ljubitelji i znalaci poput baritona Ronalda Brausa, novinara Joška Tomasovića te talijanistice i mezzosopranistice Katje Radoš.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.